Hoeveel Bitcoins zijn er

De populariteit van Bitcoin is gebonden aan het feit dat de limiet is gemaximeerd op 21 miljoen bitcoins in totaal. De originele blockchain kan geen nieuwe munten slaan of bestaande munten in de voorraad verbranden. De enige manier waarop nieuwe munten worden gemaakt is door minen, maar zelfs met de tijd neemt de hoeveelheid bitcoin die vrijkomt via de mijnbouw af totdat het zijn limiet bereikt.

In deze gids zullen we onderzoeken hoeveel Bitcoins er zijn, begrijpen welke limieten er gesteld worden aan de levering van Bitcoins, het doel erachter en de huidige telling van het aantal Bitcoins in omloop en natuurlijk enkele speculaties over wat er na het einde van de levering van Bitcoins komt. Laten we ons er in verdiepen.

Hoeveel Bitcoin zijn er momenteel in omloop vanaf 2020?

Vanaf 2020 zijn er iets meer dan 18 miljoen Bitcoins in omloop. Maar ze zijn niet allemaal daadwerkelijk bruikbaar. Van die 18 miljoen zijn er ongeveer 4 miljoen bitcoins verloren gegaan, terwijl er ongeveer 1 miljoen zijn gestolen in verschillende hacks en overvallen zoals die van via Mt. Gox. Dan blijven er nog 13 miljoen bitcoins over. Nou wacht eens even, vergeet de “Walvissen” niet! Walvissen zijn mensen die een enorm aantal bitcoins in hun portemonnee hebben verstopt. Onder deze walvissen is de oprichter van Bitcoin, Satoshi Nakomoto, die ongeveer 1 miljoen bitcoins heeft die ongeveer 10 miljard dollar waard zijn.

Vandaag de dag behoren ongeveer 5 miljoen bitcoin tot ongeveer 1600 walvissen. Dat is ongeveer 28% van de totale oplage. Na het wegnemen van al deze onbereikbare munten zijn er nog maar 44% van de totale technische bitcoins in omloop. Dat is ongeveer 8 miljoen in totaal.

Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk bitcoin gekocht worden.

Wat zijn de limieten van de Bitcoin Circulatie?

Door het ontwerp is de bitcoin-blockchain zo gebouwd dat er slechts een vast aantal bitcoins vrijkomt en dat ook door de mijnbouw. Na verloop van tijd worden de beloonde bitcoins gehalveerd, en dit proces staat bekend als bitcoin halvering. Op het moment van de oprichting, tussen de eerste blokken die werden ontgonnen, stond de blokbeloning op maar liefst 50 BTC. Op dat moment had het echter slechts enige geldelijke waarde.

De mijnbouwbeloning is zo opgebouwd dat ze na elke 210.000 ontgonnen blokken afneemt. Aangezien de combinatie van blokmoeilijkheden en oplostijd ergens rond de tien minuten ligt, duurt het dus ongeveer 4 jaar om het halveringstijdstip te bereiken. Op basis van deze berekeningen wordt de beloning om de vier jaar gehalveerd, totdat er in principe geen beloning meer is voor bitcoins. Dat wil zeggen, over ongeveer 120 jaar, in het jaar 2140, hebben de knooppunten effectief alle 21 miljoen bitcoins gedolven die het maximale aanbod bereiken.

Hoe lang duurt het om 1 Bitcoin te minen?

Gemiddeld wordt elke 10 minuten een Bitcoin gedolven, en de booreilanden die betrokken zijn bij het creëren van een nieuw blok verdelen de beloning onder elkaar. Op dit moment is deze beloning vastgesteld op 12,5 Bitcoin, maar deze zal veranderen door halvering. De snelheid van het delven hangt sterk af van de apparatuur die u gebruikt.

Waar staan we nu met Bitcoin Circulatie en Mijnbouw?
Op dit moment, in 2020, is de mijnbouwbeloning vastgesteld op 12,5 BTC per ontgonnen blok. Sinds de lancering in 2008 is de beloning al twee keer gehalveerd in 2012, 2016 en nu is deze vastgesteld op de helft in juli van dit jaar, waardoor de beloning verder daalt tot 6,25 BTC per ontgonnen blok.

Op dit moment is de totale ontgonnen bitcoin of bestaat er ergens rond de 18 miljoen. Dat is een enorme hoeveelheid en zeer dicht bij het plafond van 21 miljoen. Dit betekent dat we al meer dan 85% van het totale aanbod aan bitcoins hebben gedolven. Maar aangezien de beloning in de loop van de tijd afneemt, zal de resterende 20% dus over de komende 120 jaar worden gespreid, terwijl de vroege 80% in slechts 12 jaar werd gedolven!

Aangezien elke 10 minuten een nieuw blok aan de blokketen wordt toegevoegd, en elk blok vanaf nu 12,5 BTC produceert, worden er dus elke dag 1800 Bitcoins geslagen of gedolven. De berekening van de dagmijnbouw is vrij eenvoudig. We weten dat er 60 minuten per uur en 24 uur per dag zijn, wat neerkomt op een totaal van 1440 minuten en aangezien het 10 minuten duurt om één blok te ontginnen, worden er op een dag dus 144 blokken ontgonnen.

24 * 60 / 10 = 144 BLOKKEN ONTGONNEN

Om het huidige mijnbouwpercentage per dag te berekenen, hoeft u alleen maar 144 te vermenigvuldigen met de huidige beloningsomvang. We krijgen 144 * 12,5 = 1800 Bitcoins gedolven per dag! Dit betekent dat we per jaar 657.000 BTC’s ontginnen en na de halvering in juni zal dit percentage dalen tot 900 per dag en 328.500 BTC’s per jaar.

Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk bitcoin gekocht worden.

Waarom bestaan deze limieten eigenlijk?

Misschien vraagt u zich af waarom Satoshi Nakomoto dacht dat het goed zou zijn om het aanbod van Bitcoins te beperken. Het concept hierachter is om een automatisch aangepast evenwicht tussen vraag en aanbod tot stand te brengen. Het concept van Bitcoin kwam naar voren als een sterke tegenstand of meer als een corrigerende structuur van transacties aan het gecentraliseerde banksysteem. Een belangrijke tekortkoming van het conventionele banksysteem is het vermogen van de bank om het geldaanbod in de markt te beteugelen of af te zwakken, waardoor de koopkracht, de inflatie en de economische omstandigheden mee in de hand worden gehouden

Bitcoin, aan de andere kant, had als doel een gedecentraliseerde vorm van een netwerk op te zetten waarbij geen enkele entiteit op zichzelf de levering van de bitcoins zou kunnen beïnvloeden, waardoor een automatisch aanpassend aanbod van bitcoins ontstaat door middel van een gemaximeerd aanbod en afnemende beloningen.

Laten we het leenbewijs door tegenspraak nemen om ons punt hier te bewijzen. Als bijvoorbeeld het aanbod niet gemaximeerd was, zou de kans dat de bitcoin een substantiële relatie als waarde- en investeringsvehikel zou krijgen, niet mogelijk zijn geweest. In feite zouden de mensen, gezien het oneindige aanbod, zo veel als ze willen de mijne zijn blijven doen. Op dezelfde manier, als het aanbod inderdaad gemaximeerd was, maar de beloning voor het mijnbouwblok geometrisch niet afnam, maar constant bleef, zou het slechts 8 jaar hebben geduurd voordat het aanbodplafond was bereikt. Houd er rekening mee dat het op dit moment 12 jaar geleden is begonnen en dat de algemene aanpassing nu dichter bij de werkelijkheid komt. Als het in 8 jaar was geëindigd, zouden de early adopters alle BTC hebben ontgonnen en niets hebben nagelaten voor de rest van de enthousiastelingen, waardoor het idee van digitale valuta langzaam aan de kop werd ingedrukt.

Dus, om de zaken in perspectief te plaatsen, heeft Satoshi Nakomoto zeker goed nagedacht over het selecteren van de juiste tijdsbestekken, het verlagen van het mijnbouwpercentage en het kiezen van een eindige limiet op het aanbod voor Bitcoin. Nu kunt u zich afvragen, de code is open-source, iemand kan die limiet gewoon aanpassen. Nou, zo makkelijk is het niet. U kunt het aanbod veranderen, maar als de meerderheid van de knooppunten de verandering niet accepteert, zal dit leiden tot een harde vork, waardoor sommige of de meeste knooppunten ervoor kiezen om bij de oorspronkelijke keten te blijven en de nieuwe gevorkte keten uiteindelijk zal uitsterven door gebrek aan interesse.

Bovendien, als iemand kwaadwillig probeert om bitcoins te vervalsen, zal dat ook niet goed aflopen. Aangezien het telkens mogelijk is om het aantal bitcoins in omloop correct in te schatten (dank zij wiskunde!), zal elke extra munt die aan het aanbod wordt toegevoegd, opvallen en gemakkelijk te herleiden zijn tot niet uit het blok afkomstige munten. Dus, ja. Het is niet zo eenvoudig om gewoon de code te veranderen. Naarmate het netwerk groeit, wordt het gewoon exponentieel moeilijker om dit te doen.

Wat gebeurt er als alle Bitcoins gedolven worden?

Daarover wordt veel gespeculeerd. Ook bij elke halvering heeft de technische waarde van de circulerende bitcoins die overblijven de neiging om te pieken, wat duidt op een stormloop van interesse in het steeds kleiner wordende aanbod van BTC, maar een ultiem einde aan het beloningsmechanisme kan interessante implicaties hebben.

Zodra alle bitcoins gedolven zijn, zullen de transactiekosten de enige bron van inkomsten voor de mijnwerkers zijn. De belangrijkste zorg is dus of de transactiekosten al dan niet voldoende zullen zijn om de mijnwerkers financieel overeind te houden.

Aangezien beloningen (gedeeltelijk) een knooppunt motiveren om transacties te blijven valideren, afgezien van winningsvergoedingen, is het een van de speculaties dat de mijnwerkersconcentratie kan verminderen of negatief kan uitpakken, kunnen de winningsvergoedingen gebruikers ontmoedigen om in BTC te blijven handelen.

Conclusie aantal Bitcoins

Het is echter niet nodig dat het einde van de levering negatieve gevolgen heeft. Met een bekend beperkt aanbod van de cryptocurrency kan het in waarde stijgen en een safe-haven investering worden die in het mandje van beleggingsinstrumenten zoals goud en andere edele metalen valt. Het is ook mogelijk dat de ontwikkelaars ermee instemmen om het aanbod unaniem te verhogen om de stabiliteit van het netwerk te behouden.

Het is zeker een vergezochte gedachte, meer dan 120 jaar om precies te zijn, om te speculeren over de situatie die zou ontstaan door een uitgeputte voorraad Bitcoin, maar het geeft zeker aanleiding tot interessante theorieën. Wat zijn uw gedachten?

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.