Hoewel de instroom in de VS kelderde, rapporteren institutionele cryptomanagers een record AUM

CoinShares, digital asset investment manager, geeft aan dat de institutionele vraag in de Verenigde Staten licht gedaald is. Tegelijkertijd zijn Europese fondsen nog steeds aan het kopen. In het Fund Flows Weekly-rapport van maandag van Coinshares, werd aangegeven dat de gecombineerde stromen naar institutionele cryptoproducten in totaal $ 99 miljoen bedroegen voor de week die eindigde op 20 maart.

Met een instroom van 59% vergeleken met de vorige week, die $ 242 miljoen bedroeg, duiden de gegevens op een aanzienlijke afname van de institutionele vraag. De onderzoekers merkten echter op dat het beheerd vermogen van de institutionele beleggingsproducten een recordhoogte bereikte van $ 57 miljard. Hoewel de vraag in de VS is afgenomen, instellingen in Europa en Canada vorige week doorgingen met kopen, voegde het rapport eraan toe.

Ook zijn dagelijkse volumes voor Bitcoin (BTC) -gerelateerde producten met ongeveer 35% gedaald tot $ 713 miljoen per dag. Vergeleken met gemiddeld $ 1,1 miljard per dag in 2021. Op $ 11,8 miljard per dag blijven echter de handelsvolumes stabiel. Instellingen lijken opnieuw hun zinnen te hebben gezet op Bitcoin, na de sterke instroom van Ether (ETH) in februari.

Dit met $ 85 miljoen aan BTC-fondsen, vergeleken met slechts $ 8 miljoen voor op ETH gebaseerde producten vorige week. Er was erg weinig interesse in respectievelijk Binance Coin (BNB) -, XRP- en Bitcoin Cash (BCH) -gebaseerde producten, merkte CoinShares op. Voor institutionele investeringen blijft Grayscale de marktleider, met een totaal beheerd vermogen van $ 44,2 miljard, volgens een dinsdag tweet van het bedrijf.

84% van dat totaal is geïnvesteerd in het Bitcoin-vertrouwen van het bedrijf. Het eigen fonds van CoinShares was de enige institutionele cryptomanager die een uitstroom registreerde voor de week en verloor $ 25,9 miljoen. Dit staat op de tweede plaats in termen van AUM met iets minder dan $ 5 miljard. Op de derde plaats staat het Canadese 3iQ-fonds dat steeg met $ 1,1 miljoen tot een totaal beheerd vermogen van $ 1,7 miljard.

Bitcoin blijft, op het moment van publicatie, corrigeren na een daling van 3,6% in de afgelopen 24 uur om te handelen tegen $ 54.850. In dezelfde periode heeft Ethereum 4% verloren en verandert nu van eigenaar voor ongeveer $ 1.700.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.