Honkbalkaart maker Topps en MLB zullen officiële NFT’s uitgeven

In samenwerking met Major League Baseball en MLB Players Inc. zal de toonaangevende fabrikant van ruilkaarten, Topps in de Verenigde Staten, een set non-fungible tokens uitgegeven. Nu zal Topps ‘belangrijkste jaarlijkse honkbalkaartcollectie in NFT-vorm circuleren. Deze collectie weerspiegelt de spil van het bedrijf in de richting van een digitale transitie.

Het weerspiegelt ook het bewustzijn van de groeiende en opvallende aantrekkingskracht van op blockchain gebaseerde verzamelobjecten. Het kunstwerk van de fysieke versies van de Topps Series 1-honkbalrelease van dit jaar zullen opnieuw ontworpen en verbeterd worden voor de officieel gelicentieerde Topps MLB NFT-set. Dit om een brug te slaan tussen de traditionele en digitale werelden van verzamelaars.

Met een verschillende mate van zeldzaamheid zal er een reeks kaarten verkrijgbaar zijn, van “gewoon” tot “legendarisch”. Ook kaarten met beperkte oplage en platina jubileumkaarten. Om de allure van de nieuwe digitale set te vergroten, maakt het bedrijf bovendien gebruik van bewegende beelden en wat het “nostalgische kaartsjablonen” en “andere digitale versiering” noemt. Algemeen directeur van MLB Players, Evan Kaplan, zei het volgende.

Zij kunnen geen betere manier bedenken om de legendarische spelers uit het verleden te eren en uit te kijken naar de ongelooflijke carrières voor de huidige sterren en breakout-rookies. Omdat verzamelobjecten een breakout-moment beleven met NFT’s en blockchain-technologie, aldus Kplan. Op het gebied van blockchain is Topps geen onbekende en heeft al lang de bereidheid getoond om een traditionele hobby in het digitale tijdperk te brengen.

Het bedrijf heeft zijn reeks mobiele apps voor digitale verzamelobjecten voor sport en entertainment uitgebreid, waaronder de Topps Bunt-honkbal-app. Los van de reeks officieel erkende Topps-verzamelobjecten op een blockchain. Michael Eisner, Topps-voorzitter, zei in een recent interview dat de sport- en entertainmentkant van het bedrijf al voor 25% digitaal is en snel groeit.

Het bedrijf is nu van plan om naar de beurs te gaan. Daarom noemde hij blockchain en NFT’s in het bijzonder vanwege hun brede aantrekkingskracht, waarbij hij opmerkte dat ze Topps een kans bieden om deel te nemen aan de secundaire markt.

Oakland Athletics uit de MLB is dit jaar begonnen met het accepteren van Bitcoin (BTC) als betaling voor thuisseizoen-suites. Bovendien is het van plan de cryptocurrency te behouden die is verkregen uit de verkoop van suites. Zo meldde Cointelegraph onlangs in de bredere Amerikaanse honkbalwereld. Blockchain-sportbedrijven, zoals Chiliz, hebben zich ondertussen ook gericht op de MLB-fanbase met tokens voor sportfans.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.