Huobi Exchange Review

Huobi betekent “valuta” in het Mandarijn-Chinees en behoort consequent tot ’s werelds top tien van grootste beurzen op basis van handelsvolume. In dit artikel bekijken we alles wat je als potentiële Huobi-gebruiker moet weten. Laten we de kosten, fondsbeveiliging, klantervaring en meer bekijken.

Gebruikersinterface en mobiele app

De mobiele app van Huobi is beschikbaar op iOS en Android en beschikt over de meeste functionaliteiten die beschikbaar zijn op het webplatform. Je kunt zelfs taken zoals accountregistratie en verificatie direct via de app uitvoeren. In Google Play heeft de Huobi Global-app een gemiddelde beoordeling van 4,1 sterren uit 3.730 beoordelingen. In december 2018 en januari 2019 hebben sommige gebruikers echter gezegd dat de Android-app hen niet laat inloggen als gevolg van een fout met Captcha. In de Apple App Store heeft Huobi een gemiddelde beoordeling van 4,9 sterren uit meer dan 4.800 beoordelingen.

Handelsopties

Veel gecentraliseerde beurzen fungeren als de enige, gecentraliseerde market maker. Huobi biedt je echter ook de mogelijkheid om over the counter (OTC) te handelen. Dit betekent dat u cryptocurrencies peer-to-peer kunt kopen en verkopen op Huobi. Hoewel deze optie bestaat op de beurs, heeft het nog geen goedkeuring gekregen van handelaren. Verschillende commentatoren hebben gezegd dat er een gebrek is aan OTC-aanbiedingen. Toch is dit nog steeds een innovatieve technische functie.

Als u een margehandelaar bent, heeft Houbi een apart platform speciaal voor dit. U kunt toegang krijgen tot dit door te gaan naar de marge tab in de header. De hoeveelheid leverage die je kunt hebben varieert van coin-to-coin. Bijvoorbeeld, BTC is ongeveer 3x. Vergeleken met andere margehandelsplatformen is dit laag. Desalniettemin is het een aantrekkelijke optie voor potentiële gebruikers.

In december 2018 heeft Huobi Derivative Market BTC-contracten en ETH-contracten uitgegeven (inclusief wekelijks, tweewekelijks en per kwartaal, respectievelijk), en flexibele hefbomen, waaronder 1x, 5x, 10x en 20x. In de toekomst zullen meer digitale valuta’s worden uitgegeven om aan verschillende investeringsbehoeften te voldoen.

Veiligheid: is Huobi veilig?

In vergelijking met andere beurzen blijft Huobi uitblinken op het gebied van veiligheid. Veel top exchanges hebben te kampen met grootschalige hacks, met wisselende resultaten in termen van handelsvolume nadien. In 2015 onttrok een Bitstamp hacker 12.000 BTC van Huobi. Deze kwestie had echter geen betrekking op de veiligheid van Huobi. Huobi meldde een DDOS-aanval in 2015, maar dit veroorzaakte geen inbreuk op de beveiliging. Volgens een review verloor een individuele gebruiker USDT en EOS op Huobi. Deze reviewer stelt dat het probleem werd veroorzaakt door een technische fout met Huobi’s 2FA. Eén commentaar suggereert dat het het resultaat was van een phishing scam.

Huobi beweert dat zijn risicocontroles zijn ontwikkeld door onder meer Goldman Sachs. De beurs slaat ongeveer 98 procent van de fondsen op in koude portemonnees. Bovendien maakt Huobi nu gebruik van een gedecentraliseerde uitwisselingsstructuur om DDOS-aanvallen te voorkomen. De beurs heeft zelfs een User Protection Fund Initiative. Twintig procent van de netto-inkomsten die de beurs uit transacties haalt, gaat naar dit fonds, dat het zal gebruiken om Huobi Token (HT) terug te kopen. Het heeft ook een dienst genaamd Huobi Security Reserve. Als onderdeel hiervan is de exchange van plan om 20.000 BTC op te slaan voor verzekering. Dit is een preventieve maatregel die Huobi zal helpen gebruikers terug te betalen in het geval van eventuele toekomstige hacks.

Huobi vergoeding

Huobi heeft een 0,2 procent vergoeding die van toepassing is op zowel market makers als takers voor bedragen tussen $ 0 en $ 5.000.000 in de loop van een periode van 30 dagen. Ter vergelijking, andere top beurzen zoals Binance hebben 0,1 procent kosten. Ondertussen heeft GDAX 0,3 procent fees.

In januari 2019 lanceerde Huobi Global een gelaagde vergoedingsstructuur die de vergoedingen voor handelaren met een hoger volume aanzienlijk verlaagt. Dit is relatief concurrerend in vergelijking met andere beurzen. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om de handelskosten op Huobi te verlagen door VIP-lid te worden. Dit houdt in dat ze een maandelijkse betaling van HT moeten doen, die varieert afhankelijk van het lidmaatschapsniveau (1-5).

Zoals de meeste beurzen heeft Huobi geen kosten voor stortingen. Huobi heeft echter wel opnamekosten en minima die variëren van munt tot munt. Bijvoorbeeld, het opnemen van Bitcoin (BTC) kost 0,001 BTC, met een minimum opnamebedrag van 0,01 BTC. Voor Tether (USDT) is de vaste vergoeding 5 USDT en het minimale opnamebedrag 20 USDT. Over het algemeen betekent dit dat de kosten van Huobi hoger zijn dan die van de meeste beurzen voor lagere opnamebedragen. Er zijn een paar uitzonderingen. Bijvoorbeeld, TUSD heeft een opname minimum van $20 maar een opname kost van slechts $2.

Valuta opties

Vanaf eind januari 2019 heeft Huobi 182 munten en 416 handelsparen. Er zijn drie grote cryptomarkten voor handelsparen (USDT, BTC en ETH) en één grote fiatmarkt (USD) voor de Amerikaanse markt. Enkele van de top crypto-naar-crypto handelspaar opties (door handelsvolume) omvatten BTC-USDT, ETH-USDT, TRX-USDT, EOS-USDT en EOS-ETH.

Vanaf 28 januari 2019 zijn de enige opties voor de handel in USD BTC, USDT, en ETH. Dit komt hoogstwaarschijnlijk omdat USD valuta opname- en stortingsdiensten pas op 4 januari 2019 beschikbaar werden voor inwoners van de Verenigde Staten. Momenteel zijn voor inwoners van de VS overschrijvingen de enige optie. Huobi vereist ook verificatie op niveau 2 om toegang te krijgen tot deze functie.

Voor verschillende locaties in de wereld moet u controleren of Huobi de handel in uw eigen valuta ondersteunt of niet. Als je bijvoorbeeld in de VS bent, zul je waarschijnlijk niet de optie zien om Australische dollars (AUD) te verhandelen op het Huobi-platform, maar je zult waarschijnlijk wel een optie zien voor USD en vice versa. Met andere woorden, u ziet waarschijnlijk alleen de fiatvaluta die wordt gebruikt in uw huidige locatie.

Opnamebeperkingen

Net als veel andere beurzen op de markt, heeft Huobi opnamelimieten gebaseerd op verschillende niveaus van gebruikersverificatie. Een ding dat u zult opvallen is dat opnamebedragen sterk variëren afhankelijk van uw staatsburgerschap. Bijvoorbeeld, als je een inwoner van China bent, kun je geen geld opnemen als een niet-geverifieerde gebruiker of met niveau 1 verificatie. Deze optie is alleen beschikbaar op niveau 2 of hoger. In de Verenigde Staten vereist de uitwisseling alleen verificatie op niveau 1. De bedragen zijn echter relatief laag: een dagelijkse limiet van $2.000 en een maandelijkse limiet van $10.000.

Ervaring met klantenservice

Vergeleken met de meeste beurzen heeft Huobi een bovengemiddelde klantenservice-ervaring. De klantenservice is 24/7 beschikbaar en de responstijden duren gemiddeld slechts twee tot drie uur. Velen beschouwen dit als een zeldzaamheid in de ruimte.

Er zijn twee belangrijke methoden die u kunt gebruiken om de klantenservice te bereiken. Ten eerste kunt u de chat-app gebruiken die direct beschikbaar is op het Huobi handelsplatform. Ten tweede kunt u contact opnemen met het team op support@huobi.pro. Als u voor deze optie kiest, vraagt Huobi dat u het geregistreerde e-mailadres gebruikt dat aan uw Huobi-account is gekoppeld en uw gebruikers-ID vermeldt.

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 20,- CASH in jouw account door nu te registreren.