IMVU’s nieuwe blockchain-gesteunde stablecoin gaat live

Het token dat veel aandacht heeft gekregen vanwege zijn interessante manier om amerikaanse toezichthouders te kalmeren, is nu live voor IMVU-gebruikers in meer dan 140 landen.

IMVU’s nieuwe fiat-converteerbare VCOIN gaat live op het social netwerk.

VCOIN is vanaf vandaag beschikbaar voor gebruikers van IMVU, per een bedrijfsaankondiging van 12 januari gedeeld met Cointelegraph.

Met behulp van niet-blockchain-gesteunde kredieten, host IMVU al meer dan 27 miljoen transacties per maand. VCOIN heeft tot doel gebruikers die bij die transacties betrokken zijn, de mogelijkheid te bieden om hun inkomsten om te zetten in waarde die ze buiten het platform kunnen gebruiken, zowel bij peer-to-peer-transacties als bij conversie naar fiat, waarbij de virtuele economie van het spel wordt geïntegreerd in de rest van de economie.

Met betrekking tot de gehoopte boost voor de virtuele wereldeconomie, vertelde John Burris, IMVU’s hoofdstrategie en blockchain-officier, aan Cointelegraph:

“Alle soorten gebruikers zullen zich kunnen specialiseren in hun vaardigheden. Dus bouwers van kamers kunnen nu worden betaald door hosts die die kamer willen runnen. Mensen die goed zijn in het ontwerpen van kleding, maar niet goed in marketing, kunnen worden betaald door makers die deze virtuele goederen op de markt hebben gebracht. Je kunt je VCOIN van het platform halen en andere gebruikers betalen die nog nooit van IMVU hebben gehoord met VCOIN, omdat het echte waarde zal hebben.”

Gebruikers kunnen VCOIN van en naar IMVU kopen en verkopen tegen een vast tarief van 250 VCOIN voor $1, hoewel er waarschijnlijk een premie zal zijn voor aankopen vanaf mobiele apparaten om de kosten te betalen die vereist zijn door Google’s Play Store en Apple’s App Store.

Gebruikers zullen in grote lijnen op het platform de munt kunnen behandelen als de bestaande kredieten van IMVU. Ze hoeven geen know-your-customer-informatie zoals overheidsidentificatie te verstrekken totdat ze VCOIN’s van het platform naar portefeuilles willen verplaatsen, waar ze zullen functioneren als typische ERC-20-tokens. Hot wallet-provider Uphold zal de VCOIN-portefeuilles beheren.

IMVU was pas het derde crypto-token dat een geen-actiebrief ontving van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. In de brief van de SEC werden grenzen gesteld voor het gebruik van VCOIN, inclusief bepalingen zoals een stabiele prijs die bedoeld zijn om te voorkomen dat het token zich gedraagt ​​als een investering in IMVU.

Door VCOIN te koppelen aan de interne economie van IMVU’s op 3D-avatar gebaseerde sociale netwerk, heeft het bedrijf een interessante use-case opgesteld voor een ingesloten digitaal activum, dat aantrekkelijker lijkt voor de SEC dan bijvoorbeeld de plannen van de messenger-app Telegram voor GRAM tokens.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo