In 2022 start Bank of Russia proeven met digitale roebel

Naar verluidt beweerde een senior executive dat in 2022 de Centrale Bank van Rusland verwacht pilots te starten voor de digitale valuta van de Centrale Bank. Vicegouverneur van de Bank of Russia, Alexey Zabotkin, zei dat de bank van plan is om tegen het einde van 2021 een prototype van een digitale roebel te voltooien. Zo meldt het lokale persbureau Prime woensdag.

Tijdens een online evenement georganiseerd door de nieuwe economische school in Moskou, kondigde Zabotkin de plannen aan. Het prototype zou geen echte transacties ondersteunen, maar eerder als uitgangspunt dienen om het ecosysteem op te bouwen, verklaarde Zabotkin. Volgens hem zullen zij op basis van dit prototype, inclusief verfijning, volgend jaar beginnen met het uitrollen van proefrondes.

De Bank of Russia kondigde eind 2020 officieel haar CBDC-plannen aan, zoals eerder gemeld. Bovendien publiceerde de Bank of Russia afgelopen oktober een consultatiedocument over de ontwikkeling van een digitale roebel. De Vereniging van Russische Banken publiceerde in januari hun feedback over het project. Hierbij waarschuwde ze dat alle voorgestelde modellen van de Bank of Russia een aantal risico’s in verband met cyberbeveiliging en fraude zouden kunnen inhouden.

De eerste vicegouverneur van de Bank van Rusland, Olga Skorobogatova, kondigde eind februari aan dat de bank van plan is een concept te ontwikkelen op basis van het gekozen model van de digitale roebel. De bank heeft de mogelijkheid niet uitgesloten om kosten in rekening te brengen voor overschrijvingen tussen digitale roebelportefeuilles, gaf Skorobogatova aan.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.