Search
Close this search box.

In de afgelopen 30 dagen is er meer dan $ 100 miljoen aan crypto-verzamelbare NFT’s verkocht

De topmarkten zien recordvolumes doordat de verkoop van niet-vervangbare tokens een hoge vlucht neemt. Matt Huang, medeoprichter van crypto-vermogensbeleggingsonderneming Paradigm, noteerde de mijlpaal en plaatste een screenshot van de NFT-marktplaats en van datatracker CryptoSlam. Ook meldde CryptoSlam dat een groot deel van de handel nu plaatsvindt op secundaire markten.

Dit geeft aan dat crypto-verzamelobjecten vaker van eigenaar wisselen. NBA Top Shot, een op basketbal gebaseerde collectie die in oktober 2020 werd gelanceerd, is het bestverkochte NFT-platform, meldt CryptoSlam. Hierbij is er voor $ 5,8 miljoen aan NFT’s verkocht in de afgelopen 24 uur en maar liefst $ 68,5 miljoen in de afgelopen 30 dagen.

Top Shot vertegenwoordigt de eerste keer dat de NBA een licentieovereenkomst is aangegaan die wordt ondersteund door blockchain-technologie. Adrienne O’Keeffe, adjunct-vicepresident voor licenties van de NBA, zei in gesprek met ESPN dat blockchain uniek is. Het kan waarde opleveren voor eigenaren van intellectueel eigendom downstream. Zij geloven dat blockchain-technologie blijvend krachtig is en veel belooft voor hun bedrijf, zei O’Keeffe.

Volgens de NFT-dataprovider staan Hashmasks en CryptoPunks qua omzet op de tweede en derde plaats. Hashmask, gevestigd in Zwitserland, herbergt een verzameling unieke digitale portretten gemaakt door een collectief van meer dan 70 kunstenaars. De afgelopen zeven dagen is er meer dan $ 8 miljoen verkocht. En eerder deze maand werd een zeldzame voor $ 650.000 aan ETH verkocht.

CryptoPunks zijn 24×24 pixel art-afbeeldingen die algoritmisch worden gegenereerd. Volgens CryptoSlam is de verkoop hiervan explosief gegroeid met $ 1,5 miljoen verkocht in de afgelopen 24 uur en $ 13,4 miljoen in de afgelopen week. Een van de gepixelde foto’s werd eind januari voor maar liefst 605 ETH verkocht. Ook neemt de verkoop van virtuele grond een hoge vlucht.

En in de Axie Infinity-metaverse ging op 8 februari een NFT voor virtuele percelen voor $ 1,5 miljoen, een nieuw record. Onlangs vestigde NFT-marktplaats SuperRare een nieuw record aan totale verkoopvolume van $ 10 miljoen, waarvan ongeveer 22% secundaire verkopen. Volgens The Defiant, die gegevens van Dune Analytics citeert. OpenSea, de leidende marktplaats voor NFT-wederverkoop, zag het volume in februari met 400% toenemen waarbij het steeg van $ 8 miljoen naar $ 32 miljoen.

De toonaangevende marktplaats voor cryptokunst is Nifty Gateway. Zijn volumes liggen op schema om het vorige dertig-dagenrecord van $ 8,7 miljoen te verbreken. Nifty heeft deze maand tot nu toe meer dan $ 6 miljoen aan NFT-verkopen behaald. In de afgelopen 30 dagen zijn de top 17 best geprijsde crypto-verzamelobjecten allemaal verkocht, voor een gezamenlijke waarde van meer dan $ 100 miljoen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.