In de eerste helft van 2021 groeide het handelsvolume van ETH veel sneller dan dat van BTC

In termen van groei van het handelsvolume heeft ’s werelds tweede grootste crypto-activum in de eerste helft van dit jaar terrein gewonnen op Bitcoin (BTC), volgens een nieuw rapport. In de eerste helft van dit jaar groeide het handelsvolume van Ether sneller dan dat van Bitcoin. Dit stelt een nieuw rapport van de toonaangevende Amerikaanse crypto-exchange Coinbase.

Op maandag werd het Coinbase Institutional “H1 2021 in Review” rapport vrijgegeven. Het rapport erkende dat de eerste helft van dit jaar een van de meest actieve perioden ooit was voor crypto. Het is gekarakteriseerd door verschillende nieuwe all-time highs in prijzen, gebruikersadoptie en handel werkzaamheid. Het rapport is opgesteld op basis van gegevens van 20 beurzen over de hele wereld.

Het handelsvolume voor Bitcoin $ 2,1 biljoen bereikte voor de periode, onthulde het rapport. Dit is een stijging van 489% vergeleken met $ 356 miljard in de eerste helft van vorig jaar. Het totale handelsvolume van Ether (ETH) bereikte $ 1,4 biljoen, maar de groei was veel sneller. Ether heeft een stijging gezien van 1,461% vergeleken met $ 92 miljard in de eerste helft van 2020.

Het was de eerste aanhoudende periode ooit dat het handelstempo van Ether dat van Bitcoin overschreed, merkte Coinbase op. Ook de totale cryptomarktkapitalisatie, die het jaar begon op $ 769 miljard werd gemeten door het onderzoek. De totale cryptomarktkapitalisatie piekte op $ 2,4 biljoen in mei en eindigde op $ 1,4 biljoen, wat een nettowinst van 86% registreerde tot nu toe.

Het grootste deel van de winst van BTC in het vierde kwartaal van 2020 en het eerste kwartaal van 2021, kwam voordat de prijs van het crypto-activum in het tweede kwartaal van 2021 daalde. Dit merkte het rapport ook op. Vanaf het hoogste punt ooit van 13 april van $ 65.899, handelt BTC momenteel met 38,8% naar beneden. In tegenstelling tot BTC zag Ether het grootste deel van zijn winst in het tweede kwartaal van 2021.

Toen verdubbelde ETH in prijs en bereikte op 12 mei een recordhoogte van $ 4.357. Echter, het is met een nog diepere 47,4% gedaald tot het huidige niveau. Over de periode van 12 maanden steeg de tweede meest waardevolle crypto-activum met 895% en 210% over de periode van zes maanden eindigend op 30 juni. Enkele factoren werden hieraan toegeschreven door Coinbase.

Zoals het toegenomen gebruik in gedecentraliseerde financiën, beleggersoptimisme in de overgang van het netwerk tot proof-of-stake, en de opkomst van laag-twee schaaloplossingen voor het netwerk. Ether zal in 2021 de belangrijkste troef voor beleggers worden, voorspelde Cointelegraph in januari. Volgens CoinGecko zijn zowel BTC als ETH de afgelopen week gestegen en behaalden respectievelijk 32,4% en 27,7%,

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.