Search
Close this search box.

In de Verenigde Staten erkent Wyoming wettelijk de eerste DAO

Wyoming, de cryptovriendelijke staat, heeft de eerste wettelijk erkende gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) in de Verenigde Staten goedgekeurd. Volgens een aankondiging van zondag ontving de Amerikaanse CryptoFed DAO dinsdag een bericht van het kantoor van de staatssecretaris van Wyoming waarbij de DAO erkend wordt als een juridische entiteit.

CEO van de Amerikaanse CryptoFed DAO, Marian Orr, verklaarde dat Wyoming de leidende jurisdictie voor digitale activa is in de VS. En is Wyoming misschien wel de belangrijkste blockchain-jurisdictie ter wereld nu met deze DAO-wet. Dit brengt met zich mee dat het nu mogelijk is om een echte digitale valuta te creëren met massale acceptatie, volgens Orr. Steun werd uitgesproken door de Merchant Advisory Group (MAG) voor de indiening.

MAG vertegenwoordigt 165 van de grootste handelaren in de VS.  De groep altijd heeft gepleit voor meer concurrentie op het gebied van betalingsacceptatie, verklaarde John Drechny, CEO van de MAG. Op 1 juli 2021 heeft mSHIFT, leverancier van oplossingen voor mobiel bankieren, de Amerikaanse CryptoFed DAO opgericht. Het bevorderen van een tweeledige economie die immuun is voor inflatoire of deflatoire invloeden, zo beschrijft het project zijn missie.

Het native algoritmische stabiele token van de DAO, de Ducat, maakt transacties zonder vergoeding mogelijk, benadrukte Orr. De Ducat is op EOS gebaseerd. EOS maakt gebruik van een gedelegeerde proof-of-stake (DPoS)-consensus om snelle transacties te realiseren ten koste van decentralisatie. Via rente die wordt betaald aan Ducat-houders en beloningen die worden uitgegeven aan de gebruikers van het netwerk worden nieuwe tokens uitgegeven.

Dynamisch worden Ducat-beloningen en rentetarieven aangepast door machine learning. De bedoeling hierbij is dat Ducat gewaardeerd wordt ten opzichte van de Amerikaanse dollar door de hoeveelheid inflatie die de dollar ervaart. Ook geeft de DAO zijn governance-token, Locke, uit dat wordt gebruikt om Ducat te stabiliseren. In overeenstemming met het Token Safe Harbor-voorstel 2.0 wordt het governance-token uitgegeven.

Het Token Safe Harbor-voorstel 2.0 is in april uiteengezet door Hester Peirce, Securities and Exchange Commission Commissioner. De afgelopen jaren heeft Wyoming in de voorhoede gestaan van baanbrekende tolerante crypto-regelgeving in de VS. Staatstoezichthouders werken hierbij samen met Caitlin Long van Avanti Bank & Trust om een bankcharterraamwerk voor cryptobedrijven te ontwikkelen.

Kraken ontving in september 2020 een Wyoming-bankcharter en is hiermee de eerste crypto-onderneming die als bank in de Verenigde Staten mag opereren. In oktober volgde Avanti dit voorbeeld. Wyoming werd de eerste staat in de natie die wetgeving aannam, in maart van dit jaar, waarin DAO’s werden erkend als een aparte vorm van vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.