In december wordt wXRP op de Ethereum-blockchain gelanceerd

Met dank aan Wrapped.com komt Wrapped XRP (wXRP) volgende maand naar de Ethereum (ETH) blockchain, als alles volgens plan verloopt. Het doel van de stap is zodat XRP-houders kunnen communiceren met aspecten van gedecentraliseerde financiën, of DeFi. Aspecten zoals het uitvoeren van slimme contracten voor gebruik bij lenen en uitlenen, ruilen voor altcoins, via hun eigen tokens.

Het netwerk kan nu alleen het verzenden, ontvangen en vasthouden van XRP aan. Wrapped tokens draaien op een aparte blockchain en zijn digitale valuta die zijn opgeslagen in een digitale kluis. Wrapped Bitcoin dat werkt op de Ethereum-blockchain en Wrapped Ethereum dat ETH omzet naar de ERC-20-standaard, zijn onder meer opmerkelijke wrapped tokens.

Met Hex Trust die zorgt voor bewaring, zou wXRP een 1:1-ruilverhouding hebben met XRP. David Schwartz, chief technology officer van Ripple, beweerde in een tweet dat wXRP “multichain” zou zijn. Eerder deze week postte Schwartz zijn tweet hierover. Ethereum blijft echter de favoriete blockchain voor het lanceren van verpakte tokens. Toch hebben de hoge gaskosten onder crypto-enthousiastelingen voor enige controverse gezorgd.

De gemiddelde gasprijs per Ethereum slimme contractuitvoering is gestegen tot $ 184, volgens Ycharts.com. Gebruikers zouden met multichain-integratie hun XRP in chains kunnen wrappen tegen veel lagere gasprijzen. Door lagere tarieven en snellere afwikkelingstijden aan te bieden, heeft Ripple Labs geprobeerd gevestigde financiële instellingen, zoals de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, te ontwrichten.

Het bedrijf heeft zijn bedrijfssoftware, RippleNet, gemaakt voor het vergemakkelijken van grensoverschrijdende geldoverdrachten, voor het bereiken van dit doel. De coin wordt echter alleen gebruikt om liquiditeit te verschaffen en transacties worden niet in XRP uitgevoerd. Ripple en twee van haar leidinggevenden zijn afgelopen december door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten beschuldigd.

De beschuldiging gaat over het uitvoeren van $ 1,3 miljard aan niet-geregistreerde effectenaanbiedingen door tussen 2010 en 2019, XRP aan investeerders te verkopen. Het juridische team van Ripple wil geen schikking treffen met de SEC en is ervan overtuigd dat Gary Gensler, de voorzitter van de regelgevende instantie, de lopende rechtszaak zal laten vallen.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo