In een poging platina te behalen, brengen Deadmau5 en Portugal The Man single uit als 1 miljoen NFT’s

Voor het uitbrengen van een miljoen exemplaren van hun nieuwe single “This is Fine” als non-fungible tokens (NFT’s), hebben dance muziekster Deadmau5 en Portugal The Man (PTM), de met een Grammy bekroonde indie rockband, de handen ineengeslagen. Met het doel dat de single de eerste NFT wordt die platina behaalt, werd deze uitgebracht op het label van Deadmau5, Mau5trap. De echte naam van Deadmau5 luidt Joel Zimmerman.

Een miljoen eenheden werden door de artiesten op de NEAR-protocol-blockchain geslagen en werden uitgebracht op marktplaats Mintbase. Tijdens de kunstshow “Miami Beach” van Art Basel op 2 december, waren een kwart miljoen eenheden te koop. Als een mix van losse eenheden en gebundelde eenheden, elk met unieke attributen, zijn de overige singles te koop. De prijzen van de gebundelde eenheden moeten nog worden bepaald.

Meerdere metaverse integraties en beloningen voor verzamelaars van deze NFT werden beloofd met de aankondiging. Echter, aanvullende details werden niet gegeven. De verkoop van een miljoen eenheden is volgens richtlijnen van The Recording Industry Association of America (RIAA) een gecertificeerde platinaverkoop. Zelfs als alle een miljoen exemplaren zijn verkocht, blijft het onduidelijk of het nummer platina zal worden. Dit vanwege de onconventionele manier van uitbrengen.

Voor 0,25 NEAR per stuk, of ongeveer $ 2,20 kun je eigenaar worden van zo een NFT. De prijs is te vergelijken met de prijs van een iTunes-download in de pre-streamjaren. Elke NFT bevat los van de single ook uniek artwork van Wooden Cyclops, de artdirector van PTM. Samen met Smearballs, de artiest achter de personages van Deadmau5 in zijn muziekvideo’s ‘Monophobia’, ‘Drama Free’ en ‘Pomegranate’, werkte hij aan het artwork.

Het is niet voor het eerst dat DeadMau5 meedoet aan het NFT-spel. Samen met augmented reality-kunstenaar Sutu maakte Zimmerman in december 2020, NFT In Titan’s Light. Het is een audio-reactieve artwork lus van 30 seconden in combinatie met een gedeelte van de Deadmau5-track SATRN. Hij werkte in januari 2021, een maand later, samen met digitale kunstenaar Mad Dog Jones om twee NFT-kunstcollecties uit te brengen op Nifty Gateway, eigendom van Winklevoss.

PTM bracht in dezelfde maand zijn crypto-token “PTM Coin” uit op het op ETH gebaseerde Rally Network. Fans hebben met het token exclusieve toegang tot evenementen en extra’s.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce