Search
Close this search box.

In één week stijgt UNI met 50% en wordt het eerste DeFi DApp-token in de top 10 van crypto’s

Deze week is het native token van de toonaangevende gedecentraliseerde beurs Uniswap met bijna 50% gestegen. Zo is UNI de achtste grootste crypto-asset met een marktkapitalisatie van $ 17,7 miljard naarmate speculatie opbouwt voor de komende V3-revisie van de beurs. Achter Tether rangschikt Messari UNI nu als de derde grootste op Ethereum gebaseerde activum door marktkapitalisatie.

Bovendien verslaat het de Chainlink met bijna 50% van zijn kapitalisatie. Op 5 maart brak UNI door in de top 10 en werd de eerste native token van een DeFi DApp die de onderscheiding behaalde. Volgens de historische snapshots van CoinMarketCap is de kapitalisatie van UNI in 24 uur gestegen van $ 8,8 miljard op 4 maart tot $ 14,7 miljard. Nu consolideert de prijs van UNI in de buurt van het hoogste punt van gisteren boven $ 34, met de laatste hand van $ 33,9 als token.

UNI-tokens werden proportioneel uitgezonden naar liquiditeitsverschaffers veroorzaakt door Uniswap’s eerste token-distributie. Behalve de 400 tokens die werden verzonden naar elke wallet die in september 2020 interactie had met de DEX. Nu zijn er 400 UNI die $ 13.560 waard zijn. Na een recordmaand voor handelsvolume op de beurs, volgt de intrede van UNI in de top 10 van crypto’s.

Hierbij waren er vier opeenvolgende records voor wekelijkse Uniswap-handel in februari. Als hoogtepunt was er een maandelijks record van $ 31,9 miljard in volume. De reeks wekelijkse volumerecords van Uniswap lijkt echter afgelopen te zijn, met een zevendaags volume van momenteel $ 6,4 miljard. Dit is een daling van 25% in vergelijking met de $ 8,6 miljard van vorige week.

Uniswap vertegenwoordigt nog steeds de helft van alle handel op door Ethereum aangedreven DEX-en. Ondanks de volume-retracement. Te midden van toenemende speculatie dat de V3-upgrade van Uniswap misschien niet al te ver weg is, is de stijging van UNI gekomen. Hierbij speculeerde ook Andre Cronje, ontwikkelaar van Yearn Finance, op 4 maart.

Hij gaf aan dat een recente toename in sociale media-activiteit van de hoofdontwikkelaar van Uniswap, Hayden Adams, zou kunnen suggereren dat de nieuwe versie binnenkort beschikbaar is. Nadat Adams een Twitter-poll had gemaakt waarin hij zijn volgers vroeg waar ze aankondigingen over ‘Uniswap v3-details’ zouden kunnen lezen, kwam het bericht van Cronje.

Op de tweet van Cronje antwoordde Adams en vroeg om het bericht alstublieft te verwijderen. Dit wekt natuurlijk verder vermoedens dat Uniswap een belangrijke aankondiging aan de horizon heeft.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.