In het geval van SEC vs. Ripple zit voorgerechtelijke schikking niet in de kaarten

In de zaak van de SEC tegen Ripple lijkt de wisseling van de wacht bij de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten, van invloed te zijn geweest op een mogelijke voorlopige schikking. Deze conclusie maakte deel uit van een gezamenlijke opsporingsbrief. Maandag werd deze brief ingediend bij rechter Analisa Torres van de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York. De brief bevat het volgende in een commentaar op de vooruitzichten van een voorlopige schikking.

Van de partijen is de raad bijeengekomen en heeft overleg gepleegd. Na eerder de schikking te hebben besproken, gelooft de raad niet dat er op dit moment uitzicht is op schikking. Echter, als er in principe een schikking is bereikt over een verdachte, zullen de partijen de rechtbank onmiddellijk op de hoogte stellen. Ook bevatte de brief afspraken tussen beide partijen voor de afronding van het ontdekkingsproces, uiterlijk 16 augustus 2021. Los van de kwesties over een mogelijke schikking.

Verder bevatte de opsporingsbrief plannen van de SEC om te streven naar een grotere depositopool die verder gaat dan de 10 voorgeschreven door de federale wetgeving. De commissie is volgens de brief geïnteresseerd in twee memo’s die zijn ontvangen door Ripple en medeoprichter Chris Larsen. Naar verluidt bevatten deze twee memo’s waarschuwingen dat XRP als een investeringscontract kan worden beschouwd.

De zaak zal beginnen met een virtuele voorronde conferentie gepland voor 22 februari, zoals eerder gemeld door Cointelegraph. De SEC klaagde in december Ripple aan wegens het overtreden van de effectenregelgeving bij de verkoop van XRP-tokens. Verschillende in de VS gevestigde crypto-uitwisselingen schrapten de notering of schortten de handel in XRP-tokens op van hun platforms, door deze actie.

In de nasleep van de SEC-handhavingsactie, hebben beleggingsondernemingen ook hun XRP-bezit geliquideerd. Ripple heeft ondertussen $ 690.000 uitgegeven aan lobbyactiviteiten in het land in 2020, het meeste van alle Amerikaanse cryptobedrijven. Het bedrijf is het onderwerp van meerdere class action-rechtszaken van benadeelde beleggers die het bedrijf allemaal beschuldigen van het overtreden van de effectenwetgeving.

Daarom zijn de juridische problemen van Ripple niet alleen beperkt tot de SEC.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.