In het moederbedrijf van crypto-exchange Upbit heeft Hanwha een belang van $ 52 miljoen verworven

Naar verluidt verwerft het Zuid-Koreaanse conglomeraat Hanwha Group een belang in het moederbedrijf van de grote lokale cryptocurrency exchange Upbit. The Korea Herald meldde op 3 februari dat de effectenmakelaardij van Hanwha Group, Hanwha Investment and Securities, een overeenkomst heeft bereikt.

Met de overeenkomst zal een belang van 6,15% in Upbit ’operator Dumanu gekocht worden voor 58,3 miljard won, gelijk aan $ 52,24 miljoen. De overname van 2,06 miljoen aandelen is volgens het rapport gepland op 22 februari. De deal is een langetermijninvestering voor het bedrijf om gelijke tred te houden met de snelgroeiende fintech-industrie en digitalisering, volgens een vertegenwoordiger van Hanwha.

De vertegenwoordiger zei dat doordat zij zich richten op het ontwikkelen van meer digitale diensten, zij zinvolle resultaten verwachten te behalen in fintech-gerelateerde bedrijven. Zij hebben besloten om samen te werken met Dunamu, omdat het financiële technologiebedrijf al een hooggeschoolde innovatieve financiële dienst heeft.

Dunamu heeft onlangs meer digitale activadiensten geïntroduceerd, als operator van een grote crypto-uitwisseling in Zuid-Korea. Dunamu introduceerde half januari de Bitcoin (BTC) fear and greed-index, bedoeld om investeerders in digitale activa te helpen betere beslissingen te nemen. Naast giganten als Samsung, Hyundai, LG en SK Group, is Hanwha een van de grootste conglomeraten in Zuid-Korea.

Met zijn dochterondernemingen heeft het bedrijf zijn betrokkenheid bij de cryptocurrency- en blockchain-industrie actief vergroot. Om de ontwikkeling van institutionele cryptogegevensdiensten te ondersteunen, nam Hanwha Investment in juli 2020 deel aan een financieringsronde van $ 3 miljoen in crypto-startup CrossAngle. Hanwha Investment and Securities nam in januari deel aan $ 31 miljoen financiering in de op Stellar gebaseerde blockchain-startup Lightnet.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.