Search
Close this search box.

In januari waren 22,3 miljoen Bitcoin-adressen actief

Met meer dan 22,3 miljoen unieke adressen die actief BTC zenden of ontvangen gedurende 31 dagen, was januari een recordmaand voor de prijs en netwerkactiviteit van Bitcoin. Cryptomarktgegevens aggregator Glassnode merkte de mijlpaal op. Glassnode tweette dat januari het hoogste maandelijkse aantal unieke actieve adressen in de geschiedenis van Bitcoin had gezien.

Glassnode tweette: #Bitcoin-netwerkactiviteit bij ATH. Verder dat in januari meer dan 22,3 miljoen unieke adressen actief waren in het netwerk die $ BTC verzonden of ontvingen. Dat is het hoogste maandelijkse nummer in de geschiedenis van Bitcoin tot nu toe. Het vorige record van meer dan 21 miljoen actieve adressen vanaf december 2017, werd overtroffen door de piek in activiteit in januari.

Het aantal unieke adressen dat zich bezighoudt met Bitcoin is sinds 2017 niet onder de 10 miljoen per maand gedaald. Glassnode merkte ook op dat het aantal actieve entiteiten op het Bitcoin-netwerk opvallend is afgenomen sinds begin januari nieuwe hoogtepunten zijn bereikt. Dit ondanks de toename van het aantal unieke actieve portefeuilles.

Een entiteit wordt door Glassnode gedefinieerd als een cluster van adressen die worden beheerd door dezelfde netwerkentiteit. Bitcoin had eerst drie weken van agressieve bereik gebonden consolidatie. Daarna stegen de handelsvolumes van Bitcoin vorige maand naar recordniveaus toen Bitcoin voorbij $ 30.000 steeg. Hierbij zette Bitcoin op 8 januari recordhoogtes neer in de buurt van $ 42.000.

De in de VS gevestigde beurs Kraken kondigde op 2 februari aan dat het in januari 2021 meer transactievolume had verwerkt dan in heel 2019. Hierbij werd $ 56 miljard aan activa vorige maand op het platform van verhandeld. Talloze uitwisselingen van cryptocurrency ervoeren een uitval in de maand, waarbij Kraken en Coinbase maatregelen hiertegen aankondigden.

Deze waren bedoeld om toekomstige storingen te voorkomen in het geval van stijgend verkeer en volume.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.