In nieuwe BTC-prijs bull vlag bereikt Bitcoin-hash-snelheid record 200 EH/s

Een klassieke indicator voor een komende bull run is een historische mijlpaal gepasseerd, ervaren door Bitcoin. Omdat miners steeds meer middelen inzetten voor de toekomst van BTC. De hash-snelheid van het netwerk van Bitcoin heeft voor het eerst in zijn geschiedenis het totale aantal exahashes per seconde gepasseerd, volgens gegevens van de on-chain monitoring resource Glassnode op vrijdag.

De toewijding van miners onderstreept door de hash-snelheid

Het overschrijden van de significante grens betekent dat de hash-snelheid in minder dan negen maanden is verdubbeld. Als een piek in een opwaartse trend op de lange termijn.

De hash-snelheid, een schatting van de rekenkracht die door miners aan het netwerk wordt toegewezen, werkt traditioneel als een vroeg signaal dat een bull-run op handen is. Prijsacties hebben de neiging om weken of maanden later grote stijgingen te volgen, zoals verschillende bronnen in de loop der jaren hebben opgemerkt. De hash-snelheid is slechts een van de vele on-chain-statistieken die dit jaar stevig bullish aan het gloren is.

Anthony Pompliano, investeerder en seriële Bitcoin-expert, betoogde in een reactie op hun relatie tot prijs, dat nieuwe recordhoogtes voor BTC/USD op dezelfde manier werden voorspeld door eerdere on-chain-activiteit. Hij schreef vrijdag in zijn laatste nieuwsbrief dat dit niet als een verrassing komt. Omdat de brief van vorige week een zeer bullish setup on-chain beschrijft en slechts een wachtspel was totdat de prijs uit de consolidatie brak, aldus Pompliano.

Coinbase overspoelt door koopdruk

De zogenaamde “Coinbase-premie”, voegde zich ondertussen bij het optimisme op de dag. De Coinbase premie is een maatstaf gewijd aan het verschil in de prijs van Bitcoin op de grote beurs Coinbase versus het collega-handelsplatform Binance. Hoe hoger de “premie”, hoe meer impliciete koopdruk Coinbase ziet, zoals opgemerkt door databron CryptoQuant.

Het cijfer staat nu op 0,33, een scherpe stijging van de ene op de andere dag. Eerder deze week debuteerde Coinbase met succes op Nasdaq en bracht zijn profiel, en dat van cryptocurrency, breder naar een nieuw mainstream publiek. Echter, Bitcoin zelf moet nog een transformatie ondergaan. De prijs daalt van de hoogtepunten die getuige waren net voordat Coinbase naar de beurs ging.

Om daarna herhaaldelijk $ 60.000 ondersteuning te testen. Een gebied rond de $ 61.200, slaagde er niet in om de belangen van de stier veilig te stellen. Het gebied wordt beschreven als cruciaal voor het behouden van een opwaarts momentum.

Hoewel het praktisch irrelevant was voor de industrie als geheel, hielp Turkije niet bij het sentiment. Het land verbood transacties in cryptocurrency waarbij het nieuws eerder op de dag bekend werd. Het verbod gaat in op 30 april.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.