Indiase crypto-investering in één jaar gestegen met 19.900%, ondanks onzekerheid over de regelgeving

Ondanks het onzekere regelgevingsklimaat in India met betrekking tot crypto-activa, zijn landelijke investeringen in digitale activa het afgelopen jaar met ongeveer 19.900% toegenomen. Crypto-investeringen stegen halverwege 2020 voordat ze parabolisch werden toen de markten tegen het einde van het vierde kwartaal nieuwe recordhoogten bereikten.

Zo gaven gegevens van blockchain-analysebedrijf Chanalysis aan dat op 28 juni door Bloomberg werd gerapporteerd. Het totaal geïnvesteerd in crypto in heel India is het afgelopen jaar gegroeid van $ 200 miljoen naar $ 40 miljard, naar schatting van Chainalysis. Het bedrijf schat hierbij dat 15 miljoen Indiërs zijn blootgesteld aan cryptocurrency. De positieve impact van het besluit van het Indiase Hooggerechtshof in maart 2020 worden door de gegevens geillustreerd.

Het Indiase Hooggerechtshof maakte toen het verbod van de Reserve Bank of India op financiële instellingen die bankdiensten verlenen aan bedrijven die met digitale activa werken, ongedaan. Vanaf het Hooggerechtshof afgelopen maart het RBI-verbod introk, is het echter niet helemaal soepel verlopen voor de crypto-sector in India. Wetgevers dreigden de afgelopen 15 maanden vaak hierbij met nieuwe wetgeving die crypto-activa verbiedt.

Sandeep Goenka, de medeoprichter van de lokale beurs ZebPay, benadrukte de groeiende vraag naar digitale activa onder de 18- tot 35-jarigen in India. Ondanks de aanhoudende dreiging van een hernieuwd hardhandig optreden van de regelgeving. Goenka merkte hierbij op een voorkeur te geven om in crypto boven goud te investeren. Hij vertelde aan Bloomberg dat zij het veel gemakkelijker vinden om in crypto te investeren dan in goud.

Omdat het proces heel eenvoudig is. Volgens Goenka ga je online en je kunt crypto kopen, je hoeft het, in tegenstelling tot goud, niet te verifiëren. Richi Sood, de 32-jarige lokale ondernemer, is een van degenen die van goud zijn afgeweken ten gunste van cryptocurrency. Sinds december heeft Sood meer dan $ 13.000 in digitale activa geïnvesteerd. Dit deed ze nadat ze een deel van haar positie had verzilverd toen BTC in februari boven $ 50.000 brak.

Voordat ze opnieuw investeerde tijdens de recente crash. Ze zei haar geld liever in crypto te stoppen dan in goud. Volgens Sood is crypto transparanter dan goud of onroerend goed en het rendement is hoger in korte tijd.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo