Indicaties dat de Bitcoin-prijs aanhoudt voordat het doorgaat met de bull run in 2021

In de afgelopen 48 uur bereikte de Bitcoin-prijs (BTC) $ 19.400 en vanaf begin december heeft dit als een kritiek weerstandsniveau gediend. Echter, de dominante cryptocurrency zou tot begin 2021 kunnen vertragen of consolideren zoals on-chain indicatoren laten zien. Er zijn dwingende redenen om meer zijwaartse actie te verwachten. Hoewel BTC zijn hoogste niveau ooit nadert met ongeveer $ 20.000.

Voornamelijk worden twee indicatoren door on-chain-analisten onderzocht om het sentiment van een aanhoudende rally te meten. Deze zijn de bestede output-winstratio, of SOPR, en de langetermijnhouder-MVRV. De SOPR-indicator geeft aan of kortetermijnhouders met winst of verlies verkopen. Als de SOPR toeneemt, betekent dit dat beleggers met winst verkopen. Gewoonlijke betekent het dat er ruimte is voor een kleine correctie.

Echter, mocht de SOPR afnemen, dan betekent het dat particuliere beleggers waarschijnlijk door elkaar worden geschud. Er zal dan een trendmatige omkering naar boven waarschijnlijk plaatsvinden.

MVRV, de Long-Term Holder, is een indicator die kijkt of Bitcoin overgewaardeerd of ondergewaardeerd is. De MVRV verdeelt de prijs waartegen beleggers Bitcoin kopen door de huidige marktkapitalisatie. De indicator kan hiermee beoordelen of beleggers tegen een abnormaal hoge prijs BTC verzamelen, waardoor de rally oververhit raakt. Als MVRV boven de 20 komt wordt een rally onhoudbaar.

SOPR en MVRV in werking

Nu bevindt Bitcoin zich in een perfecte positie en waarschijnlijk zal de SOPR-indicator een verdere winstneming aangeven. De MVRV aan de andere kant geeft een langetermijnrally aan. Voor BTC is deze trend positief, omdat het aantoont dat waarschijnlijk de algemene opwaartse trend intact zou zijn. Het maakt dan uit als zich een correctie- of consolidatiefase op korte termijn voordoet.

On-chain analist en de maker van Woobull.com, Willy Woo, zei dat er ruimte is voor de SOPR om te resetten. Woo merkte op basis van historische cycli op dat het tot januari zou kunnen duren. Op korte termijn in ieder geval, blijft daarom de waarschijnlijkheid groot dat Bitcoin voor een langere periode gaat consolideren of vertragen. Het betekent echter niet dat BTC een opvallende correctie zou ondergaan.

Op korte termijn zou het wel kunnen leiden tot een lagere volatiliteit en een meer voorzichtige prijstrend. Woo legde uit dat het moment de SOPR begint af te nemen, leidt winstneming tot winstneming. Er wordt gewacht op alle investeerders met winst die gaan verkopen om hun uitverkoop te voltooien. Als dit gebeurt, hebben bewegende coins geen winst meer, waardoor de SOPR naar 1,0 gaat.

Dit zal waarschijnlijk in januari plaatvinden zodat we verder kunnen, volgens Woo.

De langetermijnhouder-MVRV is een positieve factor die een mogelijke SOPR-geïnduceerde uitverkoop op korte tot middellange termijn zou kunnen compenseren. De MVRV is ver verwijderd van de gevarenzone, die eerder lokale toppen markeerde, legden Glassnode-analisten uit. Bijvoorbeeld toen Bitcoin in december 2017 een recordhoogte bereikte, overtrof de Long-Term Holder MVRV de 20.

Deze statistiek bevindt zich momenteel rond de 3, tegenovergesteld hieraan. Dat Bitcoin zich nog in de vroege fase van zijn bull-cyclus bevindt, wordt door zowel SOPR als MVRV gesuggereerd. De SOPR is, vergelijkbaar met MVRV, aanzienlijk lager dan tijdens de piek van 2017. En dit sluit aan bij het verhaal van een post-halveringscyclus, waarbij Bitcoin de neiging heeft om 12 tot 15 maanden na een halvering van de blokbeloning een piek te bereiken.

BTC kan halverwege 2021 een piek bereiken, als een vergelijkbare cyclus als de laatste halvering van halverwege 2016 zich opnieuw voordoet. Analisten van Glassnode legden uit dat de MVRV-ratio momenteel extreem bullish is. De analisten voegden eraan toe dat wanneer LTH-MVRV de rode zone bereikt (boven de 20), dit gewoonlijk duidt op een wereldwijde piek.

Echter, in de huidige situatie valt op te maken dat de LTH-MVRV van Bitcoin zich nog steeds erg ver van de rode zone bevindt, volgens analisten van Glassnode.

Wordt $ 20.000 voorbijgestreefd, dan start een grotere rally

Maar het is wel mogelijk dat Bitcoin op korte termijn voorbij $ 20.000 streeft. De meningen zijn gemend over wat er daarna komt, nadat BTC keurig zijn record heeft gevestigd. Een groep is van mening dat de prijs steil omhoog kan schieten binnen het gebied van $ 20.000 tot $ 21.000 terwijl de vreugde aantrekt. Een andere groep is van mening dat de interesse van de detailhandel in Bitcoin van start kan gaan.

Nadat BTC een nieuw record heeft gevestigd zouden er twee belangrijke redenen zijn waarom de mainstream interesse in Bitcoin zou stijgen. Allereerst hebben veel particuliere beleggers in 2017 grote sommen kapitaal verloren door bijna $ 20.000 te investereen. Het hoogste punt ooit blijft daarom een belemmering voor veel investeerders. De tweede reden is dat er geen historisch plafond voor BTC boven de $ 20.000 bestaat. Waarschijnlijk zal dan de periode voor koersvorming starten.

Een technische analist die bekend staat onder het pseudoniem Crypto Monk, zei dat een pauze van $ 20.000 het ultieme pijnscenario is voor velen. Zij die hadden kunnen meedoen toen de prijs onder de $ 10.000 lag, maar deze hadden geweigerd door onredelijke lage prijzen te bieden. Nu hopen zij op pullback voor een ​​tweede kans.

Cryptocurrency-handelaar Eric Thies, vertelde aan Cointelegraph dat naar zijn verwachting Bitcoin $ 20.000 zal voorbijstreven. Hij zei dat waarschijnlijk in januari 2021, een hernieuwde rally voor Bitcoin zou beginnen. Deze zou, na enige tijd vast te blijven, de aanhoudende opwaartse trend kunnen voortzetten.

Thies verwachtte dat Bitcoin binnenkort in het $ 20.000 gebied zal zijn en erboven. Door recent nieuws over bankrente en aanhoudende groei in de detailhandel. Verder zei hij dat er geen twijfel bestaat over een voortzetting van deze opwaartse trend. En dat de geboorte van een nieuwe bull run plaatsvindt. De beste optie om nu te investeren kunnen binnen het bereik van $ 19.000 komen.

Als er een terugval plaatsvindt, zullen de investeringen snel op $ 15.000 komen binnen deze periode van vastblijven. Thies verwacht in januari 2021 nieuwe hoogtepunten te zien voor Bitcoin.

Dat Bitcoin de $ 20.000 overtreft, is van historische betekenis. Los hiervan, suggereren on-chain gegevens dat het aantal BTC-houders over het algemeen toeneemt. Volgens onderzoekers van IntoTheBlock bereikte het aantal Bitcoin-adressen met een saldo op 10 december 33,22 miljoen. Dit is een recordhoogte en het suggereert dat de interesse van de detailhandel in BTC toeneemt.

Verder blijft de institutionele vraag naar Bitcoin toenemen, boven op de sterke on-chain fundamentele factoren die de aanhoudende rally ondersteunen. Barry Silbert, de CEO van Grayscale, zei op 15 december dat het bedrijf $ 13 miljard aan beheerd vermogen behaalde. Dit geeft aan dat er een toenemende institutionele belangstelling is, onder geaccrediteerde beleggers in Amerika, voor een op de beurs verhandeld fondsalternatief.

De recente opwaartse trend van Bitcoin, is te danken aan de cruciale aanhoudende institutionele vraag. Omdat het handelaren voorzichtig heeft gemaakt bij het netto shorten van BTC. Verschillende keren in de afgelopen week waren er risico van grote correcties voor de Bitcoin-prijs. Met name de dreiging van een grotere terugval naar het macro-ondersteuningsgebied van $ 16.000, toen de prijs daalde tot onder $ 18.000.

Handelaren lijken toch terughoudend om Bitcoin te shorten, omdat zij de BTC-aankopen van instellingen niet kunnen voorspellen. Een handelaar die bekend staat onder het pseudoniem Bitcoin Jack, zei dat hij niet tegen de miljardairs wil wedden. Hij voegde eraan toe dat een liquiditeitspositie de gematigde benadering is tussen neerwaartse risicobeperking en opwaarts/ eerwaarts worden opgeblazen.

Verder zei Bitcoin Jack dat de realiteit is dat hij niet weet wat vanaf hier zal gebeuren. Hij weet wel dat er grote geldstromen naar Bitcoin toe komen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.