Infinite Fleet publisher lanceert STO onder leiding van $1 miljoen investering van Tether

Deze biedt aandelen in het bedrijf en toekomstige winstdeling, in tegenstelling tot de meeste fondsenwervingen voor blockchain gaming.

De publisher van het aankomende sci-fi-strategiespel Infinite Fleet, Exordium, heeft vanaf 18 januari een openbaar veiligheidstokenaanbod, of STO, aangekondigd op het STOKR-platform.

De verkoop van $8 miljoen om geld in te zamelen voor de lang aangeprezen blockchain-aangedreven MMO (of massale online multiplayer-game), wordt geleid door een investering van $1 miljoen van Tether International, de uitgever van de grootste stablecoin Tether (USDT).

Het publieke deel van de STO heeft een hard-cap van $1 miljoen en is beperkt tot bepaalde Europese landen. Dit zal het grootste deel van de Europese Unie omvatten, met de opmerkelijke uitzonderingen van Duitsland en België vanwege wettelijke beperkingen.

Deelnemers ontvangen een eigen vermogen in de publishing company van het spel en een aandeel in toekomstige winsten, In tegenstelling tot het merendeel van de voorverkopen om geld in te zamelen voor aankomende games. De beveiligingstokens in deze verhoging van $8 miljoen vertegenwoordigen een pro-rata recht op 20% van de winst van Exordium.

Chief marketing officer van Infinite Fleet-ontwikkelaar Pixelmatic, Hope Fan, vertelde Cointelegraph waarom Exordium ervoor koos om de STO-route te nemen in plaats van een voorverkoop van utility-tokens of NFT’s te houden:

“We proberen een duurzaam bedrijf op te bouwen met een lange tijdshorizon, terwijl we tegelijkertijd de acceptatie van crypto voor zowel gaming als kapitaalmarkten stimuleren. De verkoop van utility-tokens valt ook vaak in een regelgevend grijs gebied en daarom willen we dit vermijden. Met een STO en een openbare aanvraag kunnen we gelijkheid bieden aan de gemiddelde persoon die het project ondersteunt, wat best gaaf is.”

Beleggers kunnen zo weinig als $100 investeren om EXOeu-securitytokens te kopen, die aandelen in het moederbedrijf Exordium vertegenwoordigen, met behulp van verschillende valuta’s, waaronder euro’s, Bitcoin (BTC) en Tether.

Het STOKR-model democratiseert de publieke toegang tot risicokapitaalprojecten en integreert het Blockstream AMP-platform op de Liquid-sidechain van Bitcoin om de beveiligingstokens uit te geven. Chief technology officer van Tether, Paolo Ardoino, legde de interesse van het bedrijf in de blockchain-gamingmarkt uit:

“Als voormalig MMORPG-game-ontwikkelaar zie ik een groot potentieel in de toepassing van crypto-assets op online multiplayer-games. Het is een perfecte match van twee snelgroeiende digitale sectoren met een enorm voordeel.”

Infinite Fleet kondigde voor het eerst zijn intentie aan om in april 2020 kapitaal aan te trekken via de verkoop van securities op STOKR, hoewel de Samson Mow-helmed game $3,1 miljoen opbracht via een privé STO-fondsenwervingsronde op een alternatief platform, BnkToTheFuture, in augustus 2020.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.