Search
Close this search box.

Insider van de goudindustrie : geen discussie, Bitcoin zal 20x toenemen

Dan Tapiero, mede-oprichter van Gold Bullion International, gelooft dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de prijs van Bitcoin (BTC) stijgt naar de drempel van zes cijfers. Tapiero beweerde in een gesprek met Anthony Pompliano tijdens de Pomp Podcast dat Bitcoin koning is in termen van prijsstijging. Ook al vindt hij dat investeerders zowel goud als Bitcoin zouden moeten bezitten. Deze kunnen het best gekocht worden via Brokers Nederland.

Tapiero zei dat hij in de komende vijf jaar goud ziet staan op $ 4.000 en dat dat dus het dubbele is. Hij zei verder dat als goud op $ 4.000 staat, Bitcoin dan waarschijnlijk ergens tussen $ 300.000 en $ 500.000 zal staan. Dus dat is een 20x tot 30x. Hij voegde eraan toe dat hij denkt dat er niet echt iemand zal zijn in de goudwereld die daarover zal debatteren.

Tapiero gelooft dat institutionele beleggers en financiële walvissen waarschijnlijk tussen de 5% en 15% van hun portefeuilles in Bitcoin zullen investeren. Hij merkte verder op dat de sector momenteel $ 100 biljoen waard was. Tapiero zei dat het een enorme brok is en daarmee bedoelt hij 15% van $ 100 biljoen is $ 15 biljoen.

Tapiero legde uit dat Bitcoin een afdekking is voor het fiat-systeem. En zodra de marktkapitalisatie in de biljoenen dollars ligt, wordt het gemakkelijker te hanteren voor grotere beleggers, vergelijkbaar met goud. Maar goud is een opslagplaats van waarde, en dat is slechts één aspect van wat Bitcoin is. Bitcoin is een heel netwerk, en daarom gelooft hij dat het veel groter zal zijn dan goud.

Tapiero gaf aan dat het geen twijfel lijdt dat Bitcoin het beter zal doen dan goud. Andere analisten zijn op dezelfde manier optimistisch over Bitcoin. Hierbij zegt Brian Estes, chief investment officer van Off the Chain Capital, vandaag tegen Reuters dat het niet onmogelijk is voor BTC om in één jaar tijd de $ 100.000 te overschrijden. Estes voorspelde dat het tegen het einde van 2021 zou kunnen oplopen tot $ 288.000.

Jim Cramer, CNBC-host, gelooft ook in de toekomst van Bitcoin, zoals onthuld op een andere podcast met Pompliano. Cramer, die een Bitcoin-scepticus was tijdens de bullmarkt van 2017, verklaarde onlangs dat hij sindsdien had beseft dat Bitcoin een goede hedge is tegen waardevermindering. En dat het een hedge is die zijn kinderen kunnen begrijpen. Cramer denkt dat zijn kinderen, wanneer ze zijn erfenis krijgen, zich niet op hun gemak zullen voelen met goud. En dat zij zich wel op hun gemak zullen voelen met crypto.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.