Investeren in 2023: de trends en kansen uitgelicht

Investeren is altijd een combinatie van intuïtie, onderzoek en een vleugje avontuur. Terwijl sommige beleggers vasthouden aan traditionele methodes, zijn anderen altijd op zoek naar de volgende grote kans.

In het jaar 2023 staan we voor een pallet aan kansen, variërend van traditionele markten tot opkomende niches. Laten we dieper ingaan op enkele van de meest boeiende en actuele sectoren van dit moment: van luxegoederen tot Bitcoin en van groen tot vastgoed. 

Luxegoederen, cryptovaluta of vastgoed? 

In een wereld waar branding en individualiteit centraal staan, is het geen verrassing dat luxegoederen altijd een sterke aantrekkingskracht hebben. Denk hierbij aan exclusieve merken zoals Hermès of Louis Vuitton of zeldzame whisky’s. Investeren in deze sector vereist een diep begrip van consumentengedrag en een vinger aan de pols van culturele trends.

Parallel hieraan staat de turbulente, maar fascinerende wereld van cryptovaluta. Digitale munten hebben niet alleen onze kijk op valuta veranderd, maar ook op investeren zelf. Het is een sector die zowel grote beloningen als risico’s biedt, met nieuwe technologieën, zoals DeFi en NFT’s, die nieuwe dimensies aan het speelveld toevoegen. ExpressVPN onderzocht luxegoederen en crypto en vergeleek investeringen in deze branches. 

Er zijn nog veel meer branches waarin luxe een grote rol speelt. Verzamelaars investeren vaak in horloges, maar ook luxe auto’s vallen in deze interessante categorie

Hoewel de huizenmarkt fluctueert, is ook vastgoed nog altijd populair. Van de charme van een vintage appartement in de stad tot het potentieel van een nieuw ontwikkelingsproject; vastgoed blijft een favoriet voor traditionele en nieuwe investeerders. Bovendien zorgt de verschuiving naar thuiswerken voor nieuwe kansen in minder stedelijke gebieden, waardoor nieuwe markten en mogelijkheden ontstaan. 

Crypto’s niet heel groen, maar duurzaam beleggen populair

Crypto’s staan niet bekend als stabiele munt en zijn daarmee erg volatiel. Ondanks deze volatiliteit zagen we recent een stijging. Bitcoins en andere crypto’s blijven populair. Maar er is ook kritiek op hun rol. Een van de kritiekpunten wat Bitcoin betreft is dat het niet erg groen is.  

De urgentie van klimaatverandering heeft groene investeringen naar de voorgrond geschoven. Bedrijven die innovatieve oplossingen bieden voor milieuproblemen of duurzamere productiemethoden hanteren, trekken steeds meer aandacht. Van bedrijven die alternatieve energiebronnen promoten tot bedrijven die oplossingen bieden voor plastic vervuiling of groene aandelen; deze bedrijven staan ​​centraal in de investeringswereld van 2023.

Die andere ‘groene aandelen’

Met veranderende wetgeving en groeiende acceptatie in bepaalde landen, zien we een opkomst van bedrijven in de cannabisbranche. Het is niet alleen de productie en verkoop van de plant zelf; het omvat ook onderzoek naar medicinale toepassingen, technologische innovaties voor consumptie en zelfs toeristische initiatieven rond cannabis.

Het is een veelzijdige en boeiende sector die nog in de kinderschoenen staat en vooral in Canada en de Verenigde Staten voet aan de grond krijgt.

Wat is belangrijk bij een investeringsoverweging? 

Investeren is niet langer beperkt tot traditionele markten of conservatieve benaderingen. De moderne investeerder moet zich bewust zijn van trends zoals renteverhogingen, technologische innovaties en maatschappelijke verschuivingen.

In 2023 gaat het niet alleen om financieel rendement, maar ook om investeren in een betere toekomst, of dat nu is door het ondersteunen van groene technologieën of door het omarmen van nieuwe, progressieve industrieën. Het is een tijd van zowel uitdaging als kans, en voor de goed geïnformeerde belegger liggen de mogelijkheden letterlijk voor het grijpen

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo