Search
Close this search box.

Investeren in Ethereum: dit moet je weten

Sinds de inval van Rusland in Oekraïne stijgen en dalen de diverse koersen iedere dag. Mensen die al een tijd in crypto zitten en er wat verstand van hebben, weten dat deze onzekerheid juist hét moment is om te investeren in crypto.

Naast investeren in de bekende Bitcoin is het aan te raden om te gaan voor andere altcoins om je portefeuille divers te maken. Denk bijvoorbeeld aan Ripple en Ethereum kopen. In dit artikel lees je meer over wat je moet weten over investeren in Ethereum.

Wat is Ethereum precies?

Als eerst is het goed om meer te weten over Ethereum. Dat is een van de basisstappen voordat je geld inlegt in een cryptomunt. Beschik je immers over de nodige kennis over een cryptocurrency dan snap je hoe de munt werkt en hoe je ermee kunt inspelen op de huidige cryptomarkt. Ethereum is een gedecentraliseerd platform dat gebruik maakt van het welbekende blockchainnetwerk om als een soort digitale ruggengraat te dienen van een nieuw soort internet. Dit moet de basis vormen waarop smart contracts en decentralized applications (ook wel DAPP’s genoemd) kunnen worden gelanceerd.

Grote kans dat je naast Ethereum ook wel eens van Ether hebt gehoord. Waar Ethereum het complete netwerk bevat, is de Ether de betaaltoken van dit netwerk. Daarmee kun je op het netwerk betalen én je kunt investeren in deze cryptomunt. De blockchain waarop het platform werkt, is open sourced wat inhoudt dat iedereen (met een beetje kennis) applicaties erop kan lanceren en het bestaande protocol verder kan bouwen. Maar: ben je net begonnen met investeren in crypto dan kun je het het beste houden bij het aanschaffen van de token van Ethereum: de Ether.

Verschillen tussen Ether en andere cryptomunten

De grootste reden om te kiezen voor Ethereum kopen, of beter gezegd: Ether kopen, is omdat je op die manier op een interessante manier geld kunt verdienen. Daarbij is het een mooie kans om je huidige cryptoportefeuille uit te breiden met een sterke cryptomunt. Door de jaren heen is namelijk gebleken dat de Ether, net als veel andere munten, flink in waarde is gestegen. Dat zegt natuurlijk niets over de toekomst, maar zolang je op de lange termijn investeert, is de kans groot dat je er geld mee gaat verdienen. Daarom is het wellicht interessant om te weten wat de verschillen zijn tussen de Ether en een paar andere cryptomunten:

Ether Bitcoin XRP (Ripple)
10-30 transacties per seconde 7 transacties per seconde 1500 transacties per seconde
Geen maximum aantal coins beschikbaar 21.000.000 als maximum aantal coins 100.000.000.000 als maximum aantal coins
Mining d.m.v. proof of work (wordt proof of stake) Mining d.m.v. proof of work Geen mining: alle XRP is vrijgegeven

Je kunt Ether net als de andere cryptomunten gewoon online aanschaffen waarna het direct in je online cryptowallet verschijnt. Ben je al wat verder in de cryptowereld? Dan kun je ook beginnen met Ether minen waarbij je Ethers als beloning krijgt. Wanneer een munt volgens proof of stake wordt gemined, kun je daar al sneller mee beginnen dan je denkt. Lees hier meer over crypto staking.

Investeren in Ether op Ethereum in 2022/2023

Investeren in cryptomunten doe je dus altijd voor de langere termijn. Dat is soms best lastig; helemaal wanneer je de koersen ineens enorm ziet dalen. Toch is het belangrijk om je niet daardoor te laten leiden en om je emoties hierbij koest te houden. Misschien heb je al eens van het begrip HODL gehoord; Hold On for Dear Life (aanhouden voor een goed leven). Je scoort het meeste rendement met je inleg door je inleg vooral lekker te laten staan. Daarom moet je altijd alleen investeren met geld dat je voor nu kunt missen. Denk bijvoorbeeld aan een deel van je spaargeld of aan een extraatje dat je hebt verdiend met werk. 

Hoewel je dus het beste voor de lange termijn moet investeren, is het wel goed om te weten wat de verwachting is van de Ethereum in 2022/2023. Op basis daarvan bepaal je of je extra munten bij gaat kopen en wanneer je dat moet doen. Experts verwachten dat de Ether het de komende jaren alleen maar beter gaat doen. Dat komt onder andere door de vele toepassingen die mogelijk zijn op het netwerk van Ethereum, waaronder voor het alsmaar populairder wordende NFT. Om je een beeld te geven: professionals denken zelfs dat de Ether rond het einde van 2030 € 2800 waard gaat zijn. Of dat echt zo is, is nog even afwachten, maar de voorspelling voor Ethereum kopen ziet er rooskleurig uit.

Meer:

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.