INX, SEC-geregistreerde crypto-uitgever, zal IPO in april afronden

Een in Gibraltar gebaseerd platform voor het verhandelen van effecten en cryptocurrencies, INX Limited, bereidt zich voor om zijn beursgang binnenkort af te ronden. 22 april is de laatste dag van de IPO van INX, volgens een aankondiging van maandag. Het bedrijf verwacht tegelijkertijd zijn token eind mei 2021 op minstens één openbaar handelsplatform te hebben genoteerd.

Volgens het bedrijf zelf, is INX van plan om het INX Digital handelsplatform kort nadat de beursgang eindigt, te lanceren. In augustus 2020 lanceerde INX de IPO en was van plan om tot $ 117 miljoen op te halen in een aanbieding van beveiligingstoken die is goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten.

Shy Datika, CEO INX, zei dat het bedrijf zijn positie heeft veiliggesteld als de eerste die een SEC-geregistreerde digitale beveiligings-IPO heeft uitgevoerd voor zowel particuliere als institutionele beleggers. Hoeveel het bedrijf tot nu toe heeft opgehaald met zijn IPO, heeft INX niet gespecificeerd. Op het verzoek van CoinTelegraph om commentaar, reageerde het bedrijf niet onmiddellijk.

Nadat het eind oktober in totaal $ 10 miljoen had opgehaald, verwachtte INX oorspronkelijk de IPO tegen het einde van 2020 af te ronden. Zoals eerder gemeld door Cointelegraph. Het bedrijf heeft tijdens de beursgang betalingen geaccepteerd in grote cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH), evenals aan de aan Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin USD Coin (USDC).

INX introduceerde in september 2020 de cryptobetaling optie. Toen handelden Bitcoin en Ether respectievelijk rond de $ 10.500 en $ 380. Te midden van een grote rally op cryptomarkten hebben beide cryptocurrencies een enorme groei doorgemaakt. Sinds september zijn deze meer dan 500% gestegen, respectievelijk verhandeld tegen $ 58.577 en $ 2.099 op het moment van publicatie.

Terwijl de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zich voorbereidt om naar de beurs te gaan met een directe aandelennotering op de Nasdaq Global Select Market, rondt INX zijn IPO af. Op 14 april verwacht het bedrijf de handel in gewone aandelen van klasse A te lanceren onder het tickersymbool “COIN”.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.