Inzicht in de rol van banken in cryptocurrency-markten gezocht door de Amerikaanse FDIC

Informatie en opmerkingen van het publiek over de cryptocurrency-gerelateerde activiteiten van banken wordt gezocht door de Federal Deposit Insurance Corporation van de Verenigde Staten. De belangrijkste depositoverzekeraar van de Amerikaanse handels- en spaarbanken is de FDIC. En het werd oorspronkelijk opgericht om het hoofd te bieden aan de bankruns tijdens de Grote Depressie.

De FDIC kondigde op maandag officieel een verzoek aan om publieke input om meer informatie te krijgen over de industrie en de belangen van consumenten op de markt. Ook over de rol van banken in het ecosysteem van digitale activa. De FDIC verklaarde dat banken in toenemende mate verschillende rollen in het opkomende ecosysteem van digitale activa verkennen.

Rollen zoals bewaarders, reservehouders, uitgevers en ruil- of terugbetalingsagenten. Uitvoeren van knooppuntfuncties en bewaren van gelddeposito’s van uitgevers van digitale activa. Meer inzicht krijgen in de gebruiksmogelijkheden van digitale activa op financiële markten en bij financiële bemiddeling, alsook in afwikkelings- en betalingssystemen, is wat de organisatie met name wil bereiken.

Input over het risico- en nalevingsbeheer van verzekerde beleggingsinstellingen en hun filialen bij het uitvoeren van activiteiten in verband met digitale activa, is waar de FDIC ook naar op zoek is. Voorzitter van de FDIC, Jelena McWilliams, merkte op dat de inbreng van het publiek de FDIC zal helpen om de markt beter te begrijpen op het gebied van regelgeving.

McWilliams verklaarde dat ze bij de FDIC de basis leggen voor het volgende hoofdstuk van het bankieren. Dit doen zij door ervoor te zorgen dat ze een regelgevend kader hebben dat verantwoordelijke innovatie laat bloeien. Deze RFI, request for public input, geeft hun de kans om extra inzicht te krijgen in de markt en welke rol, banken in de toekomst zouden kunnen spelen, volgens McWilliams.

Nu Amerikaanse banken zich actief in de crypto-industrie bewegen is de interesse van de FDIC in digitale activa use cases voor financiële instellingen aangewakkerd. Investeringsbank Goldman Sachs lanceerde begin mei een cryptocurrency trading desk, waardoor institutionele partners derivatenproducten kunnen verhandelen. Morgan Stanley voegde eerder Bitcoin (BTC) blootstelling toe aan 12 beleggingsfondsen na het aankondigen van plannen om cryptodiensten aan te bieden aan vermogende klanten.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo