IRS initieert ‘Operation Hidden Treasure’ om niet-gerapporteerde crypto-inkomsten uit te roeien

‘Deze transacties zijn niet anoniem”, zei de nationale fraudeur van de IRS.  “We zien je.”

De Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) lijkt zijn handhavingscapaciteiten te versterken met een nieuw programma dat zich toelegt op de naleving van de belasting op cryptovaluta.

Met ‘Operation Hidden Treasure’ gaat de IRS op zoek naar niet-gerapporteerde cryptogerelateerde inkomsten, aldus Damon Rowe, de directeur van het Office of Fraud Enforcement van het bureau.

Tijdens een virtuele belastingconferentie van de Federal Bar Association zei Rowe dat cryptocurrency-fraude een prioriteit zal zijn. Forbes meldde het nieuws als eerste.

Een gezamenlijke inspanning van het civiele bureau voor fraudehandhaving van de IRS en de recherche-eenheid, Operatie Hidden Treasure, zal agenten trainen om naar blockchains te kijken om belastingontduiking onder gebruikers van cryptocurrency uit te bannen. Het zal bestaan ​​als onderdeel van het team voor het verminderen van opkomende bedreigingen van het kantoor, volgens Forbes.

IRS-medewerkers volgen naar verluidt ook een opleiding naast het Agentschap van de Europese Unie voor samenwerking op het gebied van rechtshandhaving (Europol) als onderdeel van het initiatief.

Nationale fraudeur bij het IRS Office of Chief Counsel, Carolyn Schenk, vertelde conferentiegangers dat het bureau samenwerkt met particuliere contractanten en leveranciers, vermoedelijk blockchain-analysebedrijven, om ‘handtekeningen’ of veelbetekenende tekenen van frauduleuze activiteiten te ontwikkelen.

Deze indicatoren omvatten het kijken naar degenen die transacties structureren net onder de rapportagevereisten (zoals het verzenden van een reeks van $10.000 transacties), het gebruik van shell-bedrijven om fondsen te verbergen en “in en uit de keten stappen”, zei Schenck naar verluidt.

De IRS heeft in het verleden verschillende keren tegenstrijdige berichten gestuurd naar Amerikaanse cryptohouders. Onlangs gaf een bijgewerkte FAQ-pagina aan dat beleggers die simpelweg ‘virtuele valuta met echte valuta’ kochten, die transactie niet hoefden te rapporteren op de belastingaangiften van dit jaar.

Toch wordt het verzilveren van cryptovaluta of het doen van dagelijkse aankopen doorgaans gezien als een belastbare gebeurtenis. Operatie Hidden Treasure is ontworpen om dergelijke transacties te vinden, op te sporen en toe te schrijven aan belastingbetalers, zei Schenck.

“Deze transacties zijn niet anoniem”, zei ze. “We zien je.”

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.