Is dit het seizoen voor ETF’s, want crypto-marktkapitalisatie streeft voorbij $ 2,5T

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission lijkt open te staan voor het goedkeuren van aanvullende crypto-futures-gekoppelde exchange-traded funds, waardoor de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency voorbij $ 2,5 biljoen streefde. Sinds alle cryptocurrencies in januari een marktkapitalisatie van $ 1 biljoen bereikten, is de waarde van ze meer dan verdubbeld, volgens gegevens van Cointelegraph Markets Pro.

Terwijl de totale cryptomarktkapitalisatie langzaam en voorzichtig tot boven $ 2,5 biljoen klom, stegen de prijzen van Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) tot respectievelijk meer dan $ 63.000 en $ 3.800. Met ongeveer $ 1,2 biljoen blijft BTC de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, op de tweede positie ETH met meer dan $ 448 miljard, en derde Binance Coin (BNB) met $ 81 miljard.

Van andere cryptocurrencies zijn KuCoin Token (KCS), Zcash (ZEC) en Polygon (MATIC) de afgelopen zeven dagen het meest gestegen. Deze crypotocurrencies stegen met meer dan 20% om respectievelijk prijzen van $ 13,99, $ 142,44 en $ 1,47 te bereiken. De cryptomarktkapitalisatie, een van de indicatoren voor de algehele gezondheid van de digitale activaklasse, staat op een hoogtepunt dat niet is bereikt sinds mei.

Toen piekte de waardering op meer dan $ 2,4 biljoen waarna een grote neergang de cryptomarktkapitalisatie effectief halveerde tot ongeveer $ 1,3 biljoen. Doordat het eerste Bitcoin-futures-gekoppelde exchange-traded fund in de Verenigde Staten begon te handelen op de New York Stock Exchange werden beleggers extra blootgesteld aan crypto’s. Dit heeft geleid tot de stijging.

In 2021 heeft de cryptomarkt te maken gehad met uitdagingen over regelgeving en wetgeving, die de prijzen van grote tokens in gevaar hadden kunnen brengen. In januari bereikte de markt voor het eerst een marktkapitalisatie van $ 1 biljoen en heeft prijzen bereikt die ver boven de hoogtepunten van de bull run van 2017 liggen. De volatiliteit is hierbij nog steeds aanwezig in de belangrijkste activaklassen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.