Jack Dorsey’s Square voegt 4.709 Bitcoin toe aan zijn balans

Als verrassing kondigde Square de overname aan van 4.709 Bitcoin (BTC) ter waarde van ongeveer 50 miljoen dollar op het moment van publicatie. De mede oprichter van het bedrijf, Jack Dorsey, is al lang een voorstander van Bitcoin en crypto, waar de CashApp van het bedrijf zijn gebruikers in staat stelt om in Bitcoin te investeren.

Dit nieuws komt maanden nadat een ander beursgenoteerd bedrijf, MicroStrategy, besloot om een ​​deel van zijn schatkist om te zetten in Bitcoin. Momenteel bezit het bedrijf 38.250 BTC en zijn CEO Michael Saylor is één van de meest uitgesproken voorstanders van Bitcoin geworden. Hoewel MicroStrategy een groot bedrijf is met een marktkapitalisatie van 1,5 miljard dollar, verbleekt het in vergelijking met Square, dat een kapitalisatie van 81 miljard dollar heeft.

Het bijbehorende persbericht van Square gaf aan dat de verhuizing een soort ideologische verklaring is:

“Square is van mening dat cryptovaluta een instrument is van economische empowerment en de wereld een manier biedt om deel te nemen aan een wereldwijd monetair systeem dat aansluit bij het doel van het bedrijf.”

In het persbericht werd opgemerkt dat de investering ongeveer 1% van de activa van Square vertegenwoordigt aan het einde van het tweede kwartaal van 2020. Op 30 juni bedroegen de totale activa van het bedrijf 7,8 miljard dollar, dus de overname vertegenwoordigt mogelijk dichter bij 0,64% van de activa van het bedrijf.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.