Japans E-sports bedrijf wil zijn spelers in XRP betalen

Zal dit uiteindelijk een belangrijke stap blijken te zijn voor de reguliere adoptie of is het een publiciteitsstunt?

SBI esports, een dochteronderneming van de Japanse financiële dienstverlener SBI Group, kondigde aan dat haar esports-spelers in de toekomst salarissen in Ripple (XRP) zouden ontvangen als onderdeel van een sponsorovereenkomst met durfkapitaalfirma VC Trade.

Volgens de officiële aankondiging zullen de salarissen van spelers worden betaald via crypto in plaats van fiat om de aanwezigheid van het bedrijf te versterken bij esports-spelers die ook digitale valuta gebruiken.

SBI esports, een langdurige Ripple-partner, zei dat deze sponsorovereenkomst een manier is om zijn portfolio te diversifiëren binnen de blockchain-industrie. Hun doel is om “een gezonde markt te creëren en te koesteren op basis van klantgerichtheid, prijzen te verbeteren en liquiditeit te vergroten.”

Op het moment van schrijven heeft XRP een marktkapitalisatie van 10.827.898.158 dollar, waarmee het volgens CoinMarketCap de vierde grootste crypto in de categorie marktkapitalisatie is.

In 2019 hebben Ripple’s ontwikkelaarsecosysteem, Project Xpring, en het game-centric blockchain-platform Forte gezamenlijk een fonds van 100 miljoen dollar opgericht om game-ontwikkelaars te ondersteunen.

Mac Ocampo, hoofd growth bij blockchain-entertainmentstudio Virtually Human Studio, klaagde eerder tegen CoinTelegraph dat “niet alle gamers cryptohandelaren zijn en niet alle cryptohandelaren gamers” – iets waarvan hij dacht dat het een grote uitdaging was voor de game-industrie.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.