John McAfee gaat zijn jongeheer niet opeten

Op 17 juli stuurde John McAfee, bekend van het softwarebedrijf McAfee Associates, een interessante tweet de wereld in. Hij claimde dat Bitcoin binnen 3 jaar zou stijgen naar 500.000 Amerikaanse Dollar.

[affcoups id=”2229″]

McAfee en z’n Bitcoin-uitspraken

McAfee voegde toe dat hij zijn jongeheer zou opeten op nationale tv indien deze voorspelling niet juist blijkt te zijn. Dit heeft uiteraard voor veel reacties en speculatie gezorgd op zijn Twitter. Normaal gezien ontvangt McAfee op een willekeurige tweet een paar honderd likes, maar op de dag van zijn voorspelling veel meer en de teller staat nu op 3.073 vind-ik-leuks. Een Bitcoin fan heeft zelfs een website gemaakt die alles op de voet volgt, compleet met analytische gegevens.

Een paar maanden na zijn beruchte mededeling, stuurde hij opnieuw een opmerkelijke tweet. Hij impliceerde dat zijn voorspelling van $500.000 te laag was en dat zijn nieuwe voorspelling $1 miljoen is geworden. In de tweet refereerde hij naar Bircoin, een virtuele munt die niet bestaat. En laatst deed hij er nog een schepje bovenop, door het bedrag naar $2 miljoen te verhogen tijdens een interview met AIBCSummit:

Naast dat de ‘r’ in Bircoin een spelfout kan zijn, is het mogelijk dat hij dit als hulpmiddel zal gebruiken om afstand te nemen van zijn voorspelling indien deze niet uitkomt. Daarbij is het opeten van zijn jongeheer op nationale tv zeer schadelijk voor zijn gezondheid. De kans dat hij dit gaat doen is dan ook minimaal, zeker omdat hij zeker niet de gekste is.

Marketing voor campagne?

Als zakenman is zo’n tweet een leuke en makkelijke manier om aandacht te genereren. Naast investeren in Bitcoin en altcoins, voert hij vermoedelijk ook campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020, ondersteund door de interessante slogan: ‘Don’t Vote McAfee’.

Hij is over de jaren heen een heus idool geworden met inmiddels een serieuze achterban op onder andere Twitter en Facebook. Een aantal maanden geleden was zijn server op de populaire berichtendienst Discord hard aan het groeien, maar staat deze niet meer in de spotlight.

We naderen het eind van 2019, en de waarde van Bitcoin is ten tijde van schrijven $9.286. Nog lang geen $2 miljoen dus, en de meeste mensen zijn niet overtuigd dat dit gaat gebeuren, al houdt McAfee wel vast aan zijn voorspelling. Op de redactie zijn we in ieder geval wél overtuigd dat McAfee niet zijn jongeheer gaat opeten.

[affcoups id=”3782″]

Mocht dit veranderen; Cryptoclan.nl houdt u op de hoogte.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.