JPMorgan wordt optimistisch over Bitcoin en noemt ‘potentieel op de lange termijn’

Een rapport van de Global Markets Strategie divisie van JPMorgan bespreekt drie positieve redenen voor het potentieel van Bitcoin op de lange termijn.

JPMorgan, de investeringsbankgigant van 316 miljard dollar, zei dat het potentiële lange termijn voordeel voor Bitcoin (BTC) “aanzienlijk” is. Deze nieuwe optimistische houding ten opzichte van de dominante cryptovaluta komt nadat PayPal zijn gebruikers toestond crypto-activa te kopen en verkopen.

De belangrijkste factor die door de Global Markets Strategie divisie van JPMorgan naar voren wordt gebracht, is de concurrentie van Bitcoin met goud. De aantekening, verkregen door Business Insider, luidt als volgt:

“Het potentiële lange termijn voordeel voor bitcoin is aanzienlijk als het intensiever concurreert met goud als ‘alternatieve’ valuta, denken we, aangezien Millenials na verloop van tijd een belangrijker onderdeel van het beleggersuniversum zouden worden.”

De analisten wezen ook op de grote waarderingskloof tussen Bitcoin en goud. Er wordt gezegd dat minstens 2,6 biljoen dollar wordt opgeslagen in op de beurs verhandelde goudfondsen (ETF’s) en staven. De marktkapitalisatie van BTC daarentegen blijft op 240 miljard dollar.

JPMorgan verwijst naar drie belangrijke redenen voor een BTC optimistische markt

De aantekening van JPMorgan benadrukte in wezen drie belangrijke redenen om het groeipotentieel van Bitcoin op de lange termijn te ondersteunen.

Ten eerste moet Bitcoin 10 keer stijgen om de goudinvestering van de particuliere sector te evenaren. Ten tweede hebben cryptovaluta een hoge gebruikswaarde. Ten derde zou BTC op langere termijn een beroep kunnen doen op millennials.

Na de integratie van crypto-aankopen door PayPal en de snelle toename van de institutionele vraag, wordt Bitcoin steeds meer gezien als een veilige haven.

Er is een enorm verschil in de waardering van goud en Bitcoin. Hoewel het eerste al lange tijd wordt erkend als een veilige haven, heeft BTC veel duidelijke voordelen. JPMorgan-analisten zeiden:

“Technisch gezien zou de marktkapitalisatie van bitcoin vanaf hier 10 keer moeten stijgen om de totale particuliere investering in goud via ETF’s of goudstaven en munten te evenaren.”

Eén van de voordelen die Bitcoin ten opzichte van goud heeft, is de bruikbaarheid. Bitcoin is in de kern een blockchain-netwerk. Dat betekent dat gebruikers BTC efficiënt en praktisch naar elkaar kunnen sturen in een grootboek. Om goud over te dragen, moet er een fysieke levering zijn, wat een uitdaging wordt.

Zoals te zien is in veel cold wallet-overdrachten, is het gemakkelijker om 1 miljard dollar aan kapitaal op de Bitcoin-blockchain te verplaatsen dan met fysiek goud. De analisten van de bank legden verder uit:

“Cryptovaluta ontlenen waarde niet alleen omdat ze dienen als opslagplaats voor rijkdom, maar ook vanwege hun nut als betaalmiddel. Hoe meer economische spelers cryptovaluta accepteren als betaalmiddel in de toekomst, hoe hoger hun utiliteit en waarde.”

Hoe lang zal het duren voordat BTC het gat met goud zou dichten?

Bitcoin bevindt zich nog in de kinderschoenen wat betreft infrastructuur, ontwikkeling en algemene acceptatie. Zoals Cointelegraph meldde, kocht volgens een onderzoek slechts 7% van de Amerikanen eerder Bitcoin.

Sommige grote markten, zoals Canada, hebben nog steeds geen goed gereguleerde wisselmarkt. Grote banken moeten nog zorgen voor de bewaring van crypto-activa, en dat geeft Bitcoin een grote groeiruimte in de komende vijf tot tien jaar.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo