JPMorgan zegt dat Bitcoin overgekocht is, echter zal het geld uit goud trekken

Een nieuw rapport van JPMorgan Chase beweert dat institutionele beleggers misschien wel de enige zijn die de prijs van Bitcoin (BTC) opdrijven. Strategen onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou voegden toe aan commentaren op 18 december, geciteerd door Bloomberg. De strategen voegden toe aan recente prognoses over de rol van instellingen in de toekomst van Bitcoin.

JPMorgan geeft aan dat Bitcoin overgekocht is

De grote instroom van deze maand moet een prijscorrectie blijven vermijden, volgens JPMorgan. Theorieën die verband houden met recente prijsstijgingen, zoals Cointelegraph meldde, omvatten onder meer institutionele beleggers die kopen via over-the-counter-transacties. Zij zuigen het beschikbare aanbod op en het wordt een liquiditeitscrisis genoemd.

 Met de tijd zal het alleen maar nog meer aandacht trekken. Een andere analist beweerde tegelijkertijd deze week dat de cyclus de Bitcoin-bull run voor onbepaalde tijd zou kunnen voeden. Echter, voor JPMorgan betekent het dat kopers het tempo moeten bijhouden om verliezen te vermijden. Grayscale, heeft nu $ 13,1 miljard aan crypto-activa onder beheer.

JPMorgan redeneerde over Grayscale dat de enorme instroom betekent dat ze te groot zijn om een positie door momentumhandelaren te laten afwikkelen, om een aanhoudende negatieve prijsdynamiek te creëren. Toch is Bitcoin, op het huidige prijsniveau in de buurt van $ 24.000, nog steeds overgekocht. Omdat de relatieve sterkte-index (RSI) boven de 70 uitkwam. Op maandag bracht een latere prijsdaling de RSI onder deze drempel.

Vooruitgaand zal de goudprijs meer onder druk komen te staan

Panigirtzoglou en anderen suggereerden eerder dat Bitcoin zou kunnen profiteren van een cashinjectie van $ 600 miljard door institutionele opname. Dit nadat verzekeringsgigant MassMutual een toewijzing van $ 100 miljoen had onthuld. De laatste bevindingen identificeerden ondertussen een nieuwe trend gevormd door Grayscale, voortbordurend op eerdere aankondigingen dat goud zijn plaats aan Bitcoin zou verliezen.

Investeren in Bitcoin kan inhouden dat een persoon één eenheid Grayscale koopt terwijl die persoon drie eenheden van de SPDR Gold Trust verkoopt. Zij voegden eraan toe dat als theorie voor de middellange tot langere termijn klopt, de goudprijs de komende jaren te lijden heeft onder een structurele tegenwind. Sinds oktober is de correlatie tussen goud en Bitcoin afgenomen.

Toen Bitcoin naar nieuwe recordhoogtes steeg. Na een bescheiden herstel vanaf dieptepunten onder $ 1.800 zag goud maandag een afwijzing op $ 1.900.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.