JPMorgan zegt dat MassMutuals Bitcoin-aankoop bewijst dat de vraag naar cryptovaluta stijgt

Volgens strategen bij de grote investeringsbank JPMorgan, laat MassMutual’s aankoop van $ 100 miljoen Bitcoin (BTC) zien dat de vraag naar cryptocurrency verder zal groeien. Naar verluidt suggereerden JPMorgan-strategen, zoals Nikolaos Panigirtzoglou, in een beleggersnota op 11 december dat de acceptatie van Bitcoin zich nu uitbreidt.

Deze uitbreiding gaat van family offices en vermogende investeerders naar grotere investeerders zoals verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. De experts zeiden dat het onwaarschijnlijk is dat verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen grote bedragen in Bitcoin investeren, meldde Bloomberg. Echter, zelfs een kleine verschuiving naar crypto zou aanzienlijk kunnen zijn.

De strategen berekenden dat als pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen, in de Verenigde Staten, het Eurogebied, het Verenigd Koninkrijk en Japan, 1% van hun activa aan Bitcoin toewijzen, de vraag naar Bitcoin met nog eens $ 600 miljard zou groeien. Dit is bijna het dubbele van de marktkapitalisatie van Bitcoin. Op het moment van schrijven bedroeg deze $ 356 miljard volgens gegevens van CoinMarketCap.

JPMorgan-strategen schreven dat de Bitcoin-aankopen van MassMutual een nieuwe mijlpaal vormen in de acceptatie van Bitcoin door institutionele beleggers. Zij schreven verder dat men de potentiële vraag kan zien die de komende jaren zou kunnen ontstaan, ​​als andere verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen het voorbeeld van MassMutual volgen.

MassMutual, de in Massachusetts gevestigde verzekeringsmaatschappij, kondigde op 11 december aan dat het bedrijf $ 100 miljoen in Bitcoin kocht voor zijn algemene beleggingsrekening. De investering maakt deel uit van een brede strategie met als doel een afgemeten maar zinvolle blootstelling aan een groeiend economisch aspect van onze wereld die steeds digitaler wordt. Zo vertelde MassMutual aan Cointelegraph.

MassMutual’s inval in Bitcoin komt te midden van het plan van de grote institutionele speler MicroStrategy om te investeren in een effectenaanbod van $ 400 miljoen van BTC. MicroStrategy heeft Bitcoin als zijn belangrijkste bezit aangenomen, na de aankoop van $ 425 miljoen aan Bitcoin in augustus en september.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo