Jump Trading investeert in Chiliz, het sportfan-token-ecosysteem

Chiliz, het op blockchain gebaseerd sportplatform, heeft een investering van een niet nader genoemd bedrag van de in Chicago gevestigde handelsfirma Jump Trading LCC bezegeld. Jump Trading is een eigen handelsfirma die 20 jaar geleden werd opgericht door Chicago-veteranen op het gebied van futures-pits, Bill DiSomma en Paul Gurinas. Het bedrijf houdt zich al enige tijd bezig met de cryptocurrency-ruimte.

Los van zijn bredere activiteiten in wereldwijde futures-, optie- en aandelenmarkten. Het bedrijf is gespecialiseerd in algoritmische en hoogfrequente handelsstrategieën. Naar verluidt is het bovendien sinds begin 2021 bezig met market making voor de tokens van Chiliz. Met zijn oorspronkelijke token CHZ, is het jaar voor Chiliz tot dusver een bullish jaar geweest.

Hierbij bereikte CHZ, recordhoogtes in de lente van dit jaar. En veel van de bijbehorende tokens voor sportclubfans boekten grote winsten in dezelfde periode. CEO van Chiliz, Alexandre Dreyfus, zei tegen CoinTelegraph dat de ondersteuning van Jump Trading in het ecosysteem van Chiliz en fan-tokens een erkenning is voor de crypto-ruimte voor sport.

Dreyfus vindt het ook een interessante zet, omdat ze er vast van overtuigd zijn dat fan-tokens een veel, veel grotere markt zijn dan NFT’s en digitale sportverzamelingen. De CEO gaf aan dat Chiliz zich concentreert op het uitbouwen van het technologieplatform en het bieden van nut aan sportfan token houders van via de consumentgerichte mobiele applicatie Socios.com.

Dreyfus legde uit dat de steun van Jump Trading voor het liquiditeits- en netwerkeffect van hun markt zeker een groot voordeel is. Hij zei dat de expertise en middelen van Jump Trading hun en clubs zullen helpen om deze industrie wereldwijd te laten groeien, omdat het een wereldwijd spel is. Chiliz heeft dit jaar nieuwe clubpartners aangetrokken zoals FC Barcelona, AC Milan en Manchester City.

Daarnaast onthulde Chiliz plannen voor een uitbreiding van $ 50 miljoen om een kantoor in New York op te zetten en om banden te smeden met Noord-Amerikaanse competities en sportfranchises. Ook heeft het bedrijf de krachten gebundeld in een lange termijn strategisch partnerschap met cryptocurrency exchange Binance. Binance kondigde eind 2020 aan dat Chiliz-fanfiches voor voetbalclubs Paris Saint-Germain (PSG) en Juventus (JUV) op het Launchpool-platform zouden verschijnen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.