Kan Bitcoin in 2022 100k bereiken?

bitcoin

Sinds Bitcoin bijna twaalf jaar geleden opgericht is, heeft het over het algemeen in opwaarts traject zijn waarde behouden. Deze trend heeft de aandacht van veel mensen getrokken, die hierdoor meer over cryptocurrency te weten wilden komen. Toch was deze positieve ontwikkeling er in eerste instantie niet, omdat de meerderheid dacht dat Bitcoin een scam was. Deze groep linkte het aan talloze cybergerelateerde misdaden waarbij verschillende gebruikers van hun verdiende geld waren beroofd. Dus of je nu Bitcoin verhandelt op gebruiksvriendelijke uitwisselingen als BitAlpha AI of ergens anders, zet niet alles wat je hebt er op in.

De andere reden dat Bitcoin in het begin langzaam kon ontwikkelen, is het gebrek aan betrouwbare informatie over zijn achtergrond of toekomst. Niemand wilde investeren in iets waar ze het potentieel niet van wisten. Ook was een deel van de gebruikers sceptisch over het hele idee achter Bitcoin, doordat de regering gelimiteerde controle heeft over cryptocurrency. Bitcoin heeft hierdoor vanwege zijn natuur en karakteristieken in het begin een flinke klap gehad.

Deze negatieve meningen hebben de groei van Bitcoin aanzienlijk tegengehouden, wat leidde tot zeer lage prijzen per coin. Eén van de eerste mensen die Bitcoin-cryptocurrency bezat gebruikte bijvoorbeeld 10.000 coins om een pizza te kopen. Tegenwoordig zouden mensen echter versteld staan als je zo’n roekeloze stap zou zetten. Dit komt doordat Bitcoin enorm is ontwikkeld. Zelfs de persoon die 10.000 coins heeft gebruikt voor pizza zal waarschijnlijk enorme spijt hebben van deze keuze, want met 10.000 coins zou hij tegenwoordig miljardair zijn.

Het Verhaal Veranderde Na Enige Tijd

Na een paar jaar vol uitdagingen begonnen mensen de verborgen mogelijkheden van Bitcoin te ontdekken. Ze leerden hoeveel efficiëntie en flexibiliteit de Bitcoin-technologie kon bieden aan het zakelijke ecosysteem. Hier hield het echter niet bij op. Bedrijfsorganisaties en shoppers realiseerden al snel dat ze geld konden besparen met Bitcoin. Dit heeft ervoor gezorgd dat de cryptocurrency begon met het doordringen van verschillende economieën.

Een aantal internationale bedrijven, zoals Microsoft, begonnen zelfs met het aanbieden van Bitcoin als officiële betaalmethode. Bovendien hebben sommige regeringen Bitcoin goedgekeurd en de nodige infrastructuur opgezet om het gebruik ervan te vergemakkelijken. Dit nieuws werd over de hele wereld verspreid, waardoor mensen een steeds positiever beeld kregen van deze nieuwe technologie.

De Invloed op Prijzen

Wanneer veel mensen de voordelen zien van een bepaald product, beginnen ze het te waarderen. Als resultaat groeit de vraag naar dit product. Een groei in vraag zorgt er op zijn beurt weer voor dat de prijs hierop afgesteld wordt. Bitcoin was hier geen uitzondering op, want zijn hoge waarde op de huidige markt is een gevolg van deze toenemende vraag.

Wereldwijde acceptatie zorgde ervoor dat mensen een betere toekomst zagen voor Bitcoin. Ondanks de winst, is de Bitcoin cryptocurrency echter nog tegen wat problemen aangelopen. Zo waren er bijvoorbeeld periodes waarin de waarde enorm daalde, wat ervoor zorgde dat duizenden beleggers wereldwijd hun vermogen verloren. Het is daarom van uiterst belang dat je begrijpt hoe prijzen invloed kunnen hebben op de economie.

Wat Kunnen We Verwachten in 2022?

Hoewel de prijzen van cryptocurrency over het algemeen heel volatiel zijn, zijn er altijd experts geweest die voorspellingen hebben gedaan over toekomstige prijzen. Er waren in 2020 bijvoorbeeld twee groepen experts die hun mening gaven over de prijs van Bitcoin. De eerste groep bestaat uit mensen die geloven dat de waarde van Bitcoin hoger dan ooit tevoren zal zijn. Zij beweren dat de prijs van één coin wel $100.000 waard zal zijn aan het einde van het jaar.

Wel blijven ze investeerders echter erop aan te dringen dat de prijzen alle kanten op kunnen gaan, dus dat ze voorzichtig moeten zijn. Het is essentieel om wat geld opzij te zetten voor je basisbehoeftes om je veiligheid te garanderen.

De andere groep experts denkt dat Bitcoin aan het eind van 2022 juist zijn laagste punt zal bereiken. Ze speculeren dat één Bitcoin maar $10.000 waard zal zijn. Hoewel ook dit een mogelijkheid is, zal de echte uitkomst afhankelijk zijn van verschillende globale politieke en economische factoren.

De Laatste Dingen!

Uit informatie over de prestaties van Bitcoin in uit eind 2021 is gebleken dat de cryptocurrency zeer goed zal presteren in 2022. Deze gegevens laten zien dat de geschatte waarde van één coin tenminste $68.000 zal zijn. De echte waarde zal echter afhankelijk zijn van socio-economische factoren zoals politieke stabiliteit en buitenlands beleid. 

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo