Is de koers van de Bitcoin wel zo dramatisch?

Wie de laatste anderhalf jaar leest over de Bitcoin zou kunnen denken dat het niet goed gaat met de munt. Immers, de cryptowinter laat tot 90% van de waarde verdampen, zo is steeds het verhaal. Toch klopt dit inhoudelijk maar voor een deel. Als je op 1 januari 2018 bent ingestapt kan je inderdaad concluderen dat je een waardeloze belegging bent aangegaan. Wie kiest voor vergelijking over een langere termijn kijkt wellicht heel anders naar de koers van de Bitcoin. Wij bieden je wat perspectief.

TIP

Prijsbewust crypto handelen
Prijsbewust crypto handelen

Crypto handelen tegen lage tarieven doe je bij BitcoinMeester.
Crypto handelen tegen lage tarieven doe je bij BitcoinMeester. Show Less

De Bitcoin koers vanaf dag 1
Stel je nu eens voor dat je op de eerste dag dat een aandeel op de beurs komt een knisperend briefje van 100,- uit je zak had getoverd. Met dat geld koop je net zoveel aandelen als je in de IPO-fase (dus bij start van de beurshandel) kan krijgen. Hoeveel zou dat in 2019 waard zijn? Een website die dol is op cijfertjes maakte de berekening. De resultaten zijn opvallend. Zeker als je kijkt welke investering er als beste uit de bus komt.

In onderstaande grafiek toont men het rendement van een belegging van $ 100,-, ingelegd op de eerste dag dat dit mogelijk was. We zien de waarde-ontwikkeling door de tijd. Voor de echte freaks onder ons: dividenden werden niet opnieuw geïnvesteerd en splitsingen, overnames en fusies werden gevolgd. Kijk zelf en verbaas je (tekst gaat door onder de grafiek).

Investeerde jij $ 1000,- op de eerste dag dat dit kon? Dan zouden dit jouw resultaten zijn.
Investeerde jij $ 1000,- op de eerste dag dat dit kon? Dan zouden dit jouw koers en resultaten zijn. Zoals je ziet heeft de maker bij Bitcoin zelfs gesmokkeld en een hogere koers genomen.

TIP!

Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]

Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Groei koers Bitcoin in verder perspectief
Zoals je ziet liggen de resultaten bij een belegging in Bitcoin veel hoger dan bijvoorbeeld wanneer je in Amazon of Apple had belegd. Overigens had ik mij die beginnersfout wel vergeven gezien het rendement. De logische verwachting is dan dat de Bitcoin ook veel groter is dan die partijen. Wanneer we een andere statistiek van dezelfde makers bekijken komen we bedrogen uit. In deze statistiek zetten zij de Bitcoin en de totale cryptomarkt af tegen allerlei andere partijen die een grote waarde betekenen. Zoals je ziet zijn de details van de scheiding van Jeff Bezos nog niet verwerkt. Je ziet dan het volgende beeld:

Bitcoin-cryptomunten-geldverhouding
De geldverhouding van Bitcoin en Cryptomunten tegen overig kapitaal.

Wat zeggen deze cijfers over de toekomst van de Bitcoin?

Wanneer we deze statistieken bekijken kunnen we eigenlijk alleen concluderen dat de Bitcoin en andere cryptomunten op lange termijn flinke koersstijgingen in het verschiet hebben als zij hun belofte waar kunnen maken. Immers, door schaarste zal de vraag toenemen wanneer de waarde van de Bitcoin en/of andere cryptomunten intrinsiek stijgt. Aan de andere kant is het beangstigend dat wanneer een kleine club rijken een goed vermogen bij elkaar leggen, zij de grootste disruptive bedrijfstak van dit moment volledig kunnen kopen. Vooralsnog kunnen we er echter vanuit gaan dat degenen die aangeven dat de Bitcoin een waardeloze belegging is dit artikel niet gelezen hebben.

Bron voor de statistieken: howmuch.net

CryptoClan Daily

Dagelijks nieuwe insights, nieuws en tips in je mailbox bij de lunch en het begin van de avond!

InschrijvenVerder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CryptoClan Daily

Dagelijks nieuwe insights, nieuws en tips in je mailbox bij de lunch en het begin van de avond!
Inschrijven
close-link

Gratis extra Crypto?

Schrijf je dan direct in voor onze AirDrop-nieuwsbrief. Hierin houden we je op de hoogte wanneer er nieuwe AirDrops komen en hoe je hiervan kunt profiteren.
Inschrijven
close-link

CryptoClan Daily

Dagelijks nieuwe insights, nieuws en tips in je mailbox bij de lunch en het begin van de avond!
Inschrijven
close-link
Dit wil je niet missen
X

Welkom op CryptoClan!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!