Search
Close this search box.

Dit gebeurt er als de Bitcoin $ 10.000,- passeert

Wie in maart had gezegd dat de Bitcoin vandaag al de hele dag net onder een koers van $ 10.000,- bewoog was waarschijnlijk meewarig aangekeken. Toch is het waar. Wie de cryptokoersen volgt ziet de koers dollar voor dollar naar een psychologische grens kruipen. Wat gaat er gebeuren zodra de koers passeert? Wij maakten een inventarisatie.

[affcoups id=”2229″]

Wanneer gaat de Bitcoin de $ 10.000,- passeren?

De kans is groot dat we die ‘magische grens’ vanavond of vannacht al voorbij gaan. De Bitcoin was zelfs vanmiddag al even heel dichtbij, maar toen volgde een winstneming, waardoor de marktkapitalisatie terugliep. Inmiddels is die correctie weer opgevangen door nieuwe investeringen. De marktkapitalisatie gaat nu in stijgende tendens naar $ 291,5 miljard.

Wat is de koers van de Bitcoin op dit moment?

Nu we de analyse om 20.35 uur maken leggen we de live koersen van Bitcoin en de vijg belangrijkste cryptomunten in Dollars vast.

Koersen Bitcoin en top 5 cryptomunten in Dollars. Live koersen vastgelegd om 20.35 uur.
Koersen Bitcoin en top 5 cryptomunten in Dollars. Live koersen vastgelegd om 20.35 uur.

Zoals je ziet zijn we bij positief sentiment nog enkele tientallen dollars van de magische $ 10.000,- verwijderd. Aangezien er geen ontwikkelingen zijn die op negativiteit wijzen verwacht ik dat we de grens vanavond, door de Aziatische markt of uiterlijk morgenochtend door de grens zien gaan.

Wat gebeurt er als de Bitcoin boven $ 10.000 komt?

De technische analyses, zoals de Elliott-wave laten zien dat de Bitcoin wellicht iets ‘overbought’ is. Het zijn echter de niet-technische factoren, zoals onzekerheid rond Amerika/China/Iran en de psychologische effecten van de Bitcoin die de koers momenteel domineren. Daarom verwacht ik dat na een kleine correctie de koers weer verder stijgt.

Wat is het pad van de koers van de Bitcoin?

Diverse analisten zien voorlopig geen bedreiging voor de koersontwikkeling. Tyler Winklevoss ziet bijvoorbeeld geen vuiltje aan de lucht tot $ 15.000,-.

[affcoups id=”3782″]

Ook een minder prominente analist trekt de conclusie dat er tot $ 20.000,- eigenlijk niet te veel weerstand te verwachten valt.

voor een partnerbijdrage die ik voor WANT.nl verzorgde zette ik op een rij hoe verschillende analisten de koersstijgingen tot $ 62.000,- trapsgewijs voorspellen.

Ook op langere termijn lijkt de koers van de Bitcoin een positieve ontwikkeling door te maken. Zo viel een andere analist op dat een historische vergelijking tot een koersstijging van 5.000% zou kunnen leiden.

Ook andere analisten gaan uit van langjarige bull-periodes. Wellicht wordt dit het weekend dat veel crypto-investeerders nooit zullen vergeten.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.