De term “shitcoin” is misschien niet langer alleen te gebruiken om altcoin-projecten met twijfelachtige waarde proposities te beschrijven. Een Zuid-Koreaanse professor van een universiteit heeft de term namelijk naar een meer letterlijke dimensie gebracht. In Ulsan, Zuid-Korea, heeft Cho Jae-weon van het National Institute of Science and Technology een milieuvriendelijk toiletsysteem ontwikkeld dat kunstmest en energie produceert uit menselijke uitwerpselen.
Het toiletsysteem een vacuümpomp bevat die menselijk afval omleidt naar een ondergrondse tank om biogas (methaan) te produceren, volgens Jae-weon, een professor in stedelijke en milieutechniek. Naar verluidt gebruikt het experiment van de professor het biogas om onder meer een universiteitsgebouw, gasfornuizen en boilers van stroom te voorzien.
De professor zei dat als we vanuit een nieuw perspectief denken, uitwerpselen een kostbare waarde hebben om energie en mest te maken. Volgens Jae-weon heeft hij deze waarde in ecologische circulatie gebracht. Ook heeft het experiment van Jae-weon een digitale valutacomponent met een native token genaamd Ggool. Deze wordt gebruikt om de adoptie van het milieuvriendelijke toilet te stimuleren.
Als studenten naar het toilet gaan en het digitale geld gebruiken om op de campus koffie, bananen en zelfs boeken te kopen, verdienen ze 10 Ggool per dag. De levensvatbaarheid van menselijke uitwerpselen beschrijft de professor als energiebron. En Jae-weon verklaarde dat de uitwerpselen die door een gemiddeld persoon worden geproduceerd tot 0,5 kilowattuur elektriciteit kunnen produceren.
Dit is voldoende is om een elektrisch voertuig tot driekwart mijl van stroom te voorzien. Op het gebied van cryptomining zijn betrokken personen op weg naar meer milieuvriendelijke energiebronnen. Vooral te midden van de huidige weerslag van beleidsmakers over de veronderstelde ecologische voetafdruk van het proces. 56% van de Bitcoin-mining maakt momenteel gebruik van duurzame energiebronnen, schat De Bitcoin Mining Council.