Kraken lanceert cryptohandel in Japan opnieuw als onderdeel van de APAC-uitbreiding

Japanse inwoners kunnen opnieuw BTC, ETH, LTC, XRP en BCH verhandelen op Kraken, twee jaar nadat het uit het land is teruggetrokken.

 

De grote in de VS gevestigde cryptovaluta exchange Kraken heeft financierings- en cryptohandel diensten gelanceerd in Japan, waardoor de uitbreiding naar de regio Azië-Pacific (APAC) wordt bevorderd.

 

Op 22 oktober kondigde de beurs aan dat het de spothandel van Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) voor Japanse inwoners had gelanceerd. Zowel crypto-naar-crypto als JPY-gedenomineerde koppelingen zijn beschikbaar.

 

Klanten kunnen stortingen doen in de vijf crypto-activa, waarbij binnenlandse JPY-stortingen en opnames ook beschikbaar zijn via SBI Sumishin Net Bank. De aankondiging van Kraken beweert dat het, het enige wereldwijde cryptobedrijf is dat ‘organisch’ de Japanse markt betreedt ‘zonder een overname’.

 

Ironisch genoeg vestigt de verklaring de aandacht op hoe het de Australische markt betrad, toen het in januari de oudste crypto-exchange Bit Trade van het land verwierf. Kraken lanceerde in juni ondersteuning voor AUD-financiering en -koppelingen.

 

Kraken had eerder in 2014 diensten aan Japanse inwoners gelanceerd, maar het stopte bijna vier jaar later met het bedienen van Japan vanwege stijgende bedrijfskosten en een strategische beslissing om zich te concentreren op ‘andere geografische gebieden’.

 

Kraken kondigde aan dat het vorige maand zou terugkeren naar Japan nadat het op 8 september een licentie had gekregen als ‘Crypto Asset Exchange Service Provider’. De uitwisseling stelde gebruikers in staat om accounts aan te maken vanaf 18 september.

 

David Ripley, COO van Kraken, sprak zijn vreugde uit over zijn terugkeer naar Japan en verklaarde: “ In de huidige uitdagende economische omgeving wenden meer mensen zich tot cryptovaluta om zich in te dekken tegen volatiele markten en om cryptovaluta te gebruiken als een opslagplaats voor waarde. ”

 

Kraken is van plan om de beschikbare services en crypto-activa de komende maanden uit te breiden. Meer dan twee miljoen Japanse inwoners hebben rekeningen bij crypto-uitwisselingen.

 

Takeshi Chino, de CEO van de Japanse Kraken-dochter Payward Asia, merkte een toegenomen vraag naar gedecentraliseerde financiering (DeFi) in Japan op en verklaarde:

 

“Investeerders in de ruimte worden niet alleen aangetrokken door prijsbewegingen, maar ook door nieuwe investeringsmogelijkheden, waaronder de innovatie die momenteel uit de DeFi-ruim

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo