Kraken Review

Er zijn honderden verschillende cryptocurrencies en bijna evenveel verschillende plaatsen om ze te kopen. Deze plaatsen worden exchanges genoemd. Het verkopen en kopen van cryptocurrency via exchanges is big business aan het worden.

Een van de grootste crypto exchanges heet Kraken. In deze Kraken exchange review, ga ik je alles vertellen wat je moet weten over deze exchange. Ik ga je zelfs wat dingen vertellen die je niet hoeft te weten, gewoon voor de lol!

Kraken review: Het Kraken verhaal

Er was eens in San Francisco, Californië, een jonge man genaamd Jesse Powell. Jesse was een grote fan van alles wat met crypto te maken had.

In 2011 bezocht Jesse de kantoren van Mt. Gox. Mt. Gox was ’s werelds grootste crypto beurs. Tijdens zijn bezoek, was Jesse geschokt door wat hij zag. Mt. Gox was gehackt en Jesse kon zien waarom. Het werd slecht beheerd en dreigde het geld van zijn klanten te verliezen.

Jesse besloot om een beurs te bouwen die veiliger en beter georganiseerd was. Hij noemde het Kraken.

Tegen 2014 was Kraken een van de meest gerespecteerde beurzen in de business. In datzelfde jaar werd Mt. Gox opnieuw gehackt, verloor 460 miljoen dollar van het geld van zijn klanten en ging failliet.

Jesse Powell begreep dat het erg belangrijk was om klanten cryptocurrencies en exchanges te laten vertrouwen. Daarom ging Kraken banden aan met banken in Duitsland en Japan. Het was ook de eerste crypto-uitwisseling die werd vermeld op de Bloomberg Terminal (een tool die door bankiers over de hele wereld wordt gebruikt).

In 2017 had de exchange enkele problemen. In januari 2018 werd het gesloten voor updates. Dat duurde een week. Fans prezen het platform voor het serieus nemen van de problemen, er waren echter ook mensen die geloofden dat de problemen zullen blijven voor Kraken.

De wereld van crypto kan onvoorspelbaar zijn, dus het is moeilijk te zeggen wat er in de toekomst met Kraken zal gebeuren.

Laten we nu in meer detail kijken naar wat voor soort platform Kraken is.

Wat is Kraken?

Kraken is een cryptocurrency exchange, maar dat wist je al, nietwaar? Het stelt gebruikers in staat om te handelen met zowel fiatvaluta’s als cryptocurrencies.

Opmerking: Een fiatvaluta is elke valuta die door een overheid wordt ondersteund. Het zijn de wettelijke munteenheden van landen. Voorbeelden van fiatvaluta’s zijn de Amerikaanse dollar, het Britse pond en de Chinese yuan.

Kraken staat gebruikers toe om in deze fiat valuta te handelen:

 • Amerikaanse Dollars (USD)
 • Japanse Yen (JPY)
 • Canadese Dollars (CAD)
 • Britse Ponden (GBP)
 • Euro’s (EUR)
 • Australische dollar (AUD)
 • Zwitserse frank (CHF)
 • Het bedrag dat wordt uitgegeven in elk van deze valuta’s wordt hun handelsvolume genoemd. Kraken heeft het grootste handelsvolume in euro’s van alle andere beurzen.

De beurs heeft 38 verschillende cryptocurrencies en nog meer beschikbare paren. Hoe populairder een cryptocurrency is, hoe meer handelsparen deze zal hebben.

Kraken voordelen

✓ Fiat valuta handel
Je kunt met zes verschillende fiat valuta’s handelen op Kraken. Dit betekent dat je geen andere exchanges hoeft te bezoeken voordat je begint met handelen. Exchanges zoals Bittrex staan alleen handel met cryptocurrencies toe.

✓ Veiligheid
Dus, is Kraken veilig? Jesse Powell en het Kraken team hebben veel geleerd van de Mt. Gox hacks. Kraken is nog nooit gehackt. Het houdt het grootste deel van zijn valuta offline. Het biedt gebruikers ook twee-factor authenticatie voor hun accounts.

Opmerking: Op Kraken, twee-factor authenticatie is waar de rekening van een gebruiker twee soorten van een wachtwoord heeft. Het eerste wachtwoord is ingesteld door de gebruiker en het tweede wordt aangemaakt door een app zoals Google Authenticator of Yubikey.

✓Kosten
Kraken fees zijn een van de laagste op de markt. De transactiekosten liggen tussen 0% en 0,26%. Wat u per transactie betaalt, hangt af van of u koopt of verkoopt. Kopers betalen meestal 0,16% en verkopers betalen meestal 0,26% per transactie.

Kraken kosten zijn ook afhankelijk van 30-daags handelsvolume en het valutapaar dat wordt verhandeld.

✓ Keuze
Kraken biedt een goede keuze aan cryptocurrency om mee te handelen. Sommige exchanges bieden alleen de meest populaire munten aan. Echter, nog meer aanbevolen exchanges, zoals Binance, kunnen u meer dan 150 cryptocurrencies bieden om uit te kiezen.

✓ Reputatie
Kraken heeft hard gewerkt om wereldwijd respect te krijgen. Het was een van de eerste exchanges die bewees dat het erin slaagt om al het geld van zijn klanten veilig te houden. Kraken slaagde erin dat te doen met behulp van een proof-of-reserves audit.

Let op: Een proof-of-reserves audit is een test die een bank of een exchange kan doen om zijn klanten te laten zien dat hun geld is waar het hoort te zijn.

✓ Ondersteuning
Kraken biedt veel nuttige informatie op haar site. Nieuwelingen op de site kunnen naar “Help” en dan “Support” gaan om veel nuttige tips te krijgen. Veel andere platformen hebben niet zo’n optie.

✓ Mobiele App Kraken heeft een app voor het handelen waarmee je het onderweg kunt gebruiken. Het heeft een duidelijke interface en is super eenvoudig in gebruik. Bovendien kunt u profiteren van uitzonderlijke handelsfuncties.

Deze Kraken review gaat niet alleen over de goede dingen, je moet ook de slechte aspecten weten. Dus hier is het!

Kraken nadelen

✗ Betrouwbaarheid
In 2017 had Kraken een paar problemen. De exchange kon het aantal gebruikers dat zich aanmeldde niet aan. Ook had het te maken met verschillende cyberaanvallen. Deze problemen zorgden ervoor dat Kraken in januari 2018 voor ongeveer een week moest sluiten! Daarna kwam het echter terug met een nog betere, verbeterde beveiliging.

✗ Klantenservice
Meerdere exchange platforms hebben een slechte klantenservice, Kraken is er daar één van. Het lijkt er echter op dat het bedrijf zijn best doet om dit te verbeteren.

Snelle tip: Het is belangrijk om te onthouden dat crypto beurzen geen banken zijn. Ze willen ook geen bank zijn! Er is geen telefoonnummer dat je kunt bellen of een gebouw waar je naartoe kunt gaan als je een probleem hebt. Je bent op jezelf aangewezen! Daarom moet je gebruik maken van de meest veilige portemonnees.

Dus, je weet al wat Kraken is, zijn voor-en nadelen. Nu is het tijd om verder te gaan en uit te zoeken hoe je Kraken kunt gaan gebruiken.

Hoe te beginnen met handelen op Kraken

 1. Registratie. Ga naar de Kraken homepage en klik op “Aanmelden”. Maak een gebruikersnaam en wachtwoord aan. Gebruik niet PASSWORD1234 als uw wachtwoord! Je bent beter dan dat! Voer uw email adres in. Klik op “Aanmelden”. Je ontvangt een e-mail van Kraken met daarin een activeringscode. Voer de code, uw gebruikersnaam en uw wachtwoord in. Klik op “Activeer account”. U heeft nu al een geregistreerde Kraken account!
 2. Laat u verifiëren. Kraken heeft vijf lagen (of niveaus) van verificatie (0-4). Verificatie betekent dat u moet bewijzen dat u bent wie u zegt dat u bent. Het bewijs dat u nodig heeft is verschillende soorten persoonlijke informatie.

Voor de eerste drie niveaus is niet veel bewijs nodig, maar voor de laatste twee behoorlijk veel. Niveau 0 laat je rondkijken en dat is alles. Om te handelen, heeft u minstens Tier 1 verificatie nodig. Deze Kraken review zal behandelen hoe u geverifieerd kunt worden naar Tier 1 en 2. Klik op uw accountscherm op “Get Verified”. Om Tier 1 verificatie te krijgen, moet u uw naam, geboortedatum, land en telefoonnummer invullen. Klik op “Get Verified” en dat is het!

Als Tier 1-gebruiker kunt u alleen storten (inleggen) of opnemen (uitnemen) met cryptocurrencies. Er is ook een limiet van 2.500 USD op hoeveel cryptocurrency je per dag kunt opnemen. Tier 1 is niet erg leuk! Ik raad aan om geverifieerd te worden naar minstens Tier 2.Om dit te doen, klik op “Tier 2”. Je zult een bewijs van adres moeten geven. Klik nu op “Get Verified”.

Dat is waar de meeste gebruikers zullen stoppen met het verificatieproces. Tier 2 staat u toe om fiat valuta’s te storten en op te nemen. Stortingen en opnames met fiatvaluta’s zijn beperkt tot 2.000 USD per dag.

Opnames van cryptocurrency zijn beperkt tot 5.000 USD per dag. Er is geen limiet op stortingen in cryptocurrency’s. Tier 1 en 2 verificatie duurt slechts enkele minuten. Tier 3 en 4 verificatie kan enkele dagen duren. Tiers 3 en 4 hebben hogere limieten op stortingen en opnames.

Als je in de VS, Canada, Duitsland of Japan woont, heb je Tier 3-verificatie nodig om fiatvaluta’s te storten en op te nemen. Hiervoor heeft u een door de overheid uitgegeven ID nodig en bewijs van uw huidige woonadres, zoals een gasrekening. Tier 4 wordt gebruikt door bedrijven en handelaren met een hoge waarde.

Dat betekent rijke mensen en als u dat bent, gefeliciteerd! Kan ik wat Bitcoins lenen? Voordat u uw eerste transactie doet, wees veilig! Stel twee-factor authenticatie in.

 1. Schakel twee-factor authenticatie in. Ga op je accountscherm naar “Beveiliging” en klik op “Twee-factor authenticatie” en vervolgens op “Instellen”. Zoals ik al eerder zei, kunt u uw tweede wachtwoord maken met Google Authenticator of Yubikey. Ik raad sterk aan om twee-factor authenticatie te gebruiken op elke exchange die het aanbiedt. Oke, dat zijn alle saaie dingen gedaan, laten we gaan handelen!
 2. Begin met handelen. Ga op je account naar “Funding” en doe een storting. U kunt uw rekening financieren door het maken van een fiat valuta bankoverschrijving. Soms worden er kosten in rekening gebracht, afhankelijk van welke fiat valuta u gebruikt en waar u woont.

Stortingen in euro’s zijn bijvoorbeeld gratis als u in de EER woont. Als je USD stort in de VS dan kost het je 5 USD. Nu hoeft u alleen nog maar te kiezen met welke cryptocurrencies u wilt gaan handelen. Klik op het tabblad “Handel” en vervolgens op “Nieuwe order”.

Er zijn drie opties om te handelen: Simple, Immediate en Advanced. Als newbie kies je altijd voor Simple. Kraken biedt allerlei verschillende handelsmogelijkheden en het kan erg complex worden. Als je het platform een tijdje gebruikt kun je meer opties verkennen. Voor nu, hou het SIMPEL!

Kies nu de valuta die je wilt kopen en met welke valuta je gaat betalen. U kunt valuta’s kopen met behulp van een limiet- of marktorder. Marktorders zijn sneller en eenvoudiger dan limietorders. Opmerking: Een limiet order is wanneer u een valuta koopt voor een vaste prijs. Een markt order is wanneer u valuta koopt tegen de beste prijs die op dat moment beschikbaar is.

Klik nu gewoon op de groene TE KOOP knop en dat is het! Je bent een crypto handelaar, goed gedaan!

Een snelle opmerking over opslag

Het is belangrijk om exchanges alleen te gebruiken om te handelen. Gebruik exchanges niet om cryptocurrency voor lange periodes op te slaan. Crypto online of in warme opslag opslaan is geen goed idee. Bewaar het grootste deel van je crypto offline of in een koude opslag.

Om dit te doen, heb je op zijn minst een hardware wallet nodig. Hardware portefeuilles zijn zoals superveilige USB geheugensticks. Ze bevatten alle codes die je nodig hebt om toegang te krijgen tot je cryptocurrency. Kraken werkt heel hard om je geld te beschermen als je op hun platform bent, maar onthoud, je veiligheid is aan jou!

Wanneer je veel geld hebt verdiend met het handelen van crypto’s op Kraken, wil je misschien wat geld opnemen in fiat valuta. Om dit te doen zult u Kraken kosten moeten betalen.

Kraken Opname Kosten

Kraken opnamekosten variëren sterk afhankelijk van waar ter wereld u zich bevindt. Bijvoorbeeld, als u USD wilt opnemen en u heeft een Amerikaanse bankrekening, dan kost het u 5 USD. Niet slecht, toch? Als je geen Amerikaanse bankrekening hebt, kost het je 60 USD. Niet slecht, toch?

Kraken fees zijn veel lager voor cryptocurrency opnames. Kraken rekent bijvoorbeeld 0,0005 BTC om Bitcoin uit te nemen en 0,005 ETH om Ether uit te nemen.

Je bent nu aardig wat te weten gekomen over Kraken, maar is het de exchange voor jou? Deze Kraken review gaat u nu helpen die vraag te beantwoorden.

Voor wie is Kraken het best?

Andere Kraken reviews vertellen u misschien dat Kraken niet voor beginners is. Dit is min of meer waar. Kraken is een groot platform met veel verwarrende functies. Zelfs ervaren handelaren kunnen het moeilijk vinden om het te gebruiken.

Toch zou ik Kraken aanraden voor beginners. Zie het leren handelen op Kraken als het leren rijden in een auto. U gaat niet de Grand Prix van Monaco winnen tijdens uw eerste les! U begint klein. Eerst leert u hoe u de motor aanzet en dan pas hoe u moet rijden, toch?

Als u begint met Kraken, hoeft u niet te leren hoe u een ander platform moet gebruiken. U kunt Tier 2 verificatie krijgen en binnen enkele minuten wat fiat geld storten. Dan kunt u beginnen met het maken van markttransacties zo lang als u wilt. Naarmate je beter wordt in handelen, zul je in staat zijn om te profiteren van alle andere functies die Kraken te bieden heeft.

Terwijl sommige cryptocurrency exchanges beperkt zijn, is Kraken een zeer uitgebreid platform. Het stelt gebruikers in staat om margehandel en short selling te doen. Meer gevorderde gebruikers zullen echt genieten van deze functies.

Conclusie

Nu je deze Kraken review hebt gelezen, moet je weten dat het een uitgebreid en enigszins verwarrend platform is. Kraken biedt echter geweldige functies voor zowel beginners als meer geavanceerde gebruikers, het biedt ook lage kosten, betrouwbaarheid en veiligheid.

Als u op zoek bent naar het meest aanbevolen cryptocurrency-uitwisselingsplatform, moet u weten dat Kraken een van de beste opties is die u kunt vinden.

Laat me weten wat je denkt – we kunnen van elkaar leren!

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.