Kyber kondigt $ 30 miljoen ‘Rainmaker’ liquiditeitsmijnprogramma aan en breidt uit naar Polygon

Kyber Network, gedecentraliseerde financiële liquiditeit hub, wordt het volgende DeFi-protocol dat het groeiende Polygon-ecosysteem betreedt. Kyber kondigde in een verklaring van woensdag de lancering aan van Rainmaker. Het is een liquidity mining-programma op het Dynamic Market Maker-protocol van Kyber dat op 30 juni van start gaat om de uitbreiding van het platform naar Polygon te markeren.

Het Rainmaker-programma zal $ 30 miljoen aan beloningen uitkeren aan liquiditeitsverschaffers op de Kyber DMM voor zowel Polygon als Ethereum, volgens de aankondiging. Op geselecteerde op Ethereum gebaseerde versterkte pools, zal 12,6 miljoen Kyber Network Crystal (KNC), ongeveer $ 25 miljoen, van de totale beloningspool worden verdeeld onder liquiditeitsverschaffers, LP’s.

Voor LP’s op Polygon-gebaseerde versterkte pools zal de resterende 2,52 miljoen KNC, ongeveer $ 5 miljoen, bestemd zijn. In de vorm van KNC en van Polygon’s MATIC-tokens worden deze beloningen uitgekeerd, die ook kunnen worden ingezet om liquiditeit te bieden op KNC- en MATIC-pools om beloningsinkomsten samen te stellen.

Zij die Rainmaker-beloningen verkrijgen en KNC ontvangen, kunnen ook een deel op de KyberDAO inzetten om deel te nemen aan bestuursactiviteiten en daarmee extra stembeloningen te verdienen. De Polygon-fase van het Rainmaker-liquiditeitsmijnprogramma zal twee maanden duren, volgens de aankondiging. Terwijl die voor Ethereum over drie maanden zal plaatsvinden. Voor beide vanaf 30 juni.

Kyber draagt ook $ 500.000 bij aan MATIC-munten voor het Rainmaker-liquiditeitsmijnprogramma. Los van de $ 5 miljoen aan KNC. Rainmaker zal helpen om de groeiende liquiditeit van Polygon verder uit te breiden voor Kyber. Te midden van een bredere drang naar multichain-strategieën en grotere algehele schaalbaarheid, blijven DeFi-projecten inderdaad aanwezig op Polygon.

Loi Luu, CEO van Kyber Network, sprak met Cointelegraph gedetailleerd over het belang van het Kyber DMM- en Polygon-partnerschap. Luu gaf aan dat Kyber’s visie is om een duurzame liquiditeitsinfrastructuur voor DeFi te leveren, en dit strekt zich ook uit tot snelgroeiende ecosystemen zoals Polygon.

Hij voegt toe dat dit Polygon-partnerschap en het Rainmaker-liquiditeitsminingprogramma van $ 30 miljoen, de krachtige voordelen van het Kyber DMM-protocol zullen helpen demonstreren. Het is verder een belangrijke stap in de richting van een aanzienlijke verhoging van de liquiditeit voor DeFi, volgens Luu. Ook het laten groeien van het aantal gebruikers, ontwikkelaars en Dapps in de Kyber- en Polygon-ecosystemen, gaf de CEO van Kyber Network aan.

Het gebruik van Polygon blijft omhoogschieten, wat leidt tot aanzienlijke integratie-inspanningen door DeFi-primitieven. 0x, een liquiditeitsbrug voor gedecentraliseerde uitwisselingen of DEX’s, kondigde in mei een API-tool aan voor op Ethereum gebaseerde DEX’s zoals SushiSwap, mStable en Dfyn om te communiceren met het Polygon-ecosysteem. Een cross-chain liquiditeitsprotocol, Ren, heeft ook een brug gecreëerd om op Ren gebaseerde wrapped tokens naar het Polygon-netwerk te kunnen porten.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.