Search
Close this search box.

Ledger Nano X: de eerste slimme hardware wallet

Op 7 januari presenteerde hardware wallet fabrikant Ledger de opvolger van de succesvolle Ledger Nano S. De nieuwe Ledger Nano X biedt ten opzichte van de Ledger Nano S een aantal belangrijke voordelen op het gebied van beveiliging, bediening en toepassingsgemak. De nieuwste hardware wallet van Ledger wordt vanaf maart geleverd. Vanaf 7 januari 2019 kun je de nieuwste Ledger Nano X in de voorverkoop bestellen. Wij zetten alles wat je moet weten over de Ledger Nano X in dit artikel op een rij.

Wat is er nieuw aan de Ledger Nano X?

In vergelijking met de Ledger Nano S, die overigens nog steeds te bestellen is, vallen er vier zaken op:

  • Beveiliging: de Ledger Nano S maakt gebruik van beveiligingschip ST 31. De beveiligingschip in de Ledger Nano X maakt gebruik van beveiligingschip ST33 en heeft CC EAL5+ certificering. Deze chip is vergelijkbaar met de chips die creditcardmaatschappijen gebruiken.
  • Bedieningsgemak: de Legder zelf is voorzien van twee druktoetsen, waarmee je de hardware wallet makkelijker kunt bedienen. Ook is het display is verbeterd. Waar de Nano S het met 128×32 pixels moest doen heeft de Nano X een resolutie van 128×64 pixels. Zo kun je transacties makkelijker verifiëren en is het gebruiksgemak verbeterd.
  • Geheugen + techniek: het geheugen is aanzienlijk uitgebreid en bovendien is de hardware architectuur verbeterd.
  • Paswoord-herstel: waar andere hardware wallets onbruikbaar zijn als het wachtwoord kwijtraakt heeft deze Ledger dat probleem niet. Je kunt het wachtwoord van de Ledger Nano X herstellen.
Ledger Nano X techniek
De Ledger Nano X met techniek en display.

Ledger Nano X maakt jouw hardware wallet beschikbaar via een app

Door de Ledger app op jouw telefoon te installeren heb je onderweg altijd toegang tot jouw hardware wallet. Hierdoor kun je van een afstand jouw transacties uitvoeren, inzicht krijgen in jouw cryptomunten en de koersen en de apps gebruiken die jij aan jouw hardware wallet koppelt.

Al met al is deze hardware wallet zo innovatief dat zij een CES innovatie-award gewonnen heeft. CES is de wereldwijde vakbeurs voor innovatie die dit jaar vanaf 8 januari gehouden wordt.

Apps voor de hardware wallet?

Doordat de beveiliging nu zo net zo goed is als die van creditcards zijn er veel toepassingen mogelijk. Een van de toepassingen is de koppeling met apps. Zo kun je jouw hardware wallet direct koppelen aan de apps van de grote cryptobeurzen en zo direct jouw cryptovaluta beheren. Je kunt zo ook onderweg inspelen op de laatste koersontwikkelingen en snel schakelen tussen de exchanges die de Ledger app ondersteunen en de Nano X zelf.

Er zijn zo’n 100 apps standaard beschikbaar. Daarnaast biedt Ledger met een sdk (software developpers kit) ook derden de mogelijkheid om eigen apps te ontwikkelen rondom de Ledger Nano X.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Verdwijnt de Ledger Nano S nu?

Nee, Ledger heeft aangegeven dat de Ledger Nano S en Ledger Nano X prima naast elkaar kunnen bestaan. Zij geven aan dat de Ledger Nano S en andere devices gewoon in het assortiment blijven en ook ondersteuning zullen blijven krijgen. Je kunt natuurlijk ook de S en de X naast elkaar gebruiken.

[letsreviewaffiliate url=”https://bitvavo.com/?a=94478926DE” text=”Zelf beleggen? Kies het Nederlandse Bitvavo” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Kan ik de Ledger Nano X bestellen?

Je kunt de nieuwste Ledger zeker bestellen. De hardware wallet is in de voorverkoop verkrijgbaar vanaf 7 januari 2018. Hoe sneller jij bestelt, hoe sneller jij de Ledger Nano in huis hebt wanneer de verzending vanaf 1 maart begint. Als je in de voorverkoop bestelt is bovendien de verzending gratis. Je ontvangt dan jouw pakket met de Ledger Nano X, usb-lader, startinstructie en herstelkit voor jouw wachtwoord geheel gratis thuis. Bovendien ontvangen snelle bestellers de gelimiteerde ‘Genesis Block edition’. Je kunt de Ledger Nano X hier bestellen voor € 119,-.

Nog meer weten over de Ledger Nano X?

Uiteraard heeft Ledger alle informatie handig bij elkaar ondergebracht op deze pagina. Daarnaast kun je natuurlijk ook onderstaand filmpje bekijken.

 

 

 

 

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.