Search
Close this search box.

‘Let op’ – Grayscale voegt 18x ​​de door Bitcoin mined voorraad toe in één dag

Bitcoin ter waarde van $600 miljoen wordt van de markt gehaald omdat BTC/USD moeite heeft om steun te krijgen voor een nieuwe test van $40.000.

Vermogensbeheerder Grayscale voegde 18 keer meer Bitcoin (BTC) toe dan miners die in slechts één dag op 18 januari aan het aanbod werden toegevoegd.

Zoals verschillende gegevensbronnen bevestigen, heeft Grayscale, dat nog steeds de grootste institutionele koper in de Bitcoin-ruimte blijft, maandag in totaal 16.244 BTC ($607 miljoen) gekocht.

BTC-aankopen versnellen weer

De gigantische bedragen zijn enkele van de grootste die ooit zijn opgetekend en liggen een orde van grootte hoger dan wat zelfs Grayscale vorige week probeerde. Het bedrijf zag voorheen dagelijkse aankopen, maar stopte tijdens de vakantieperiode en verlaagde zijn toewijzingen in de eerste week van het nieuwe jaar.

De activiteiten van maandag brengen het totale beheerd vermogen (AUM) op bijna $23 miljard. Het totaal is in 2020 vertienvoudigd, zoals CoinTelegraph meldde.

“Grayscale kocht in het vierde kwartaal van 2020 gemiddeld $251 miljoen aan #Bitcoin per week”, tweette CEO van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde cryptocurrency exchange CoinCorner, Danny Scott”

“Vorige week verdienden ze $700 miljoen in 1 dag … En vandaag $590 miljoen … Let op.”

Onbeschaamd optimistisch over Bitcoin

Deze stap onderstreept zowel het voortdurende vertrouwen van Grayscale in Bitcoin als een langetermijnspel als dat van instellingen die Bitcoin verkiezen boven elke andere vorm van macroactiva.

Ondanks gemengde berichten van collega-vermogensbeheerder Guggenheim, die deze maand zijn blootstelling aan BTC zou beginnen, stellen bronnen uit de industrie dat openbare aankondigingen de ware omvang van institutionele betrokkenheid verbergen.

“Er is een enorme institutionele vraag en het meeste daarvan is stil”, zei Tyler Winklevoss, mede-oprichter van Gemini Exchange vorige week, terwijl hij gold bug Peter Schiff hekelde omdat hij beweerde dat spelers eigenlijk niet geïnteresseerd waren in Bitcoin.

Gegevens van on-chain analysehulpmiddel CryptoQuant onthullen ondertussen veranderingen in het koopgedrag van Grayscale, waarbij eind 2020 de grootste kortetermijnstijging van BTC-posities in het jaar te zien was.

Analisten van JPMorgan voerden eerder aan dat de instroom in de Grayscale Bitcoin Trust $100 miljoen per dag zou moeten behouden om Bitcoin een kans te geven om $40.000 prijsniveaus terug te vorderen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.