Libra van Facebook wordt naar verluidt in januari 2021 gelanceerd als USD stablecoin

Volgens een nieuw rapport zou de langverwachte digitale valuta Libra eindelijk in januari 2021 worden uitgebracht. De Financial Times meldde op 27 november dat na meer dan een jaar onderzoek door wereldwijde financiële toezichthouders, Libra lanceren in de vorm van een door de Amerikaanse dollar gesteunde digitale valuta.

Het bericht van de Financial Times kwam onder verwijzing naar drie mensen die betrokken zijn bij het Libra-project. De Financial Times schreef verder dat de plannen van de Libra Association uiteindelijk meer fiat valuta’s zullen toevoegen aan de groep activa die de waarde van Libra ondersteunen. De exacte lanceringsdatum, die in januari wordt verwacht, is nog steeds niet bekend.

De datum zou afhangen van het moment waarop de Libra Association goedkeuring krijgt van de Zwitserse toezichthouder op de financiële markten, of FINMA, om als betalingsdienst te opereren. CoinTelegraph vroeg om commentaar over de datum. Echter, een woordvoerder van de FINMA weigerde in te gaan op de mogelijke lancering van Libra in januari 2021.

De vertegenwoordiger verwees naar een aankondiging over het licentieproces van Libra. Verder verklaarde de vertegenwoordiger dat in overeenstemming met de gebruikelijke praktijk, de FINMA geen openbare informatie zal verstrekken over de status van de lopende procedure. Noch zal de FINMA speculeren over wanneer deze voltooid kan zijn.

CoinTelegraph vroeg om meer informatie aan de Libra Association, maar deze reageerde niet onmiddellijk op het verzoek. De Libra Association werd in juni 2019 opgericht en kreeg te maken met grote regelgevende controle. Hierdoor verlieten een aantal aangesloten bedrijven zoals PayPal en MasterCard vervolgens het project.

De groep valuta’s die Libra ondersteunde, zou oorspronkelijk bestaan uit verschillende fiat-valuta’s zoals de Amerikaanse dollar, de euro, de Japanse yen, het Britse pond en de Singaporese dollar. Volgens de Financial Times zijn verschillende Libra-leden van mening dat de benoeming van HSBC Legal Chief Stuart Levey als Chief Executive, een keerpunt was voor het Libra-project.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.