Liquiditeit mining programma van Aave v2 gelanceerd dat gericht is op leners van stablecoin

Liquiditeit mining-incentives zijn door Aave gelanceerd voor zijn v2-protocol. Hierbij worden governance-tokenbeloningen van meer dan 20% uitbetaald aan gebruikers die stablecoins lenen. Gebruikers, die stablecoins in het protocol storten, kunnen, op het moment van publicatie, een extra opbrengst verdienen van tussen de 4,78% en 13,49% bovenop hun reguliere winsten in de vorm van staked Aave (stkAAVE) -tokens.

Ook betalen wrapped Bitcoin (wBTC) -stortingen een extra 4,59%, terwijl Ether (ETH) -stortingen 2,11% aan beloningen verdienen. De hoogste beloningen lijken echter te gaan naar leners van stablecoin, die momenteel beloningen ontvangen tussen 5,15% en 22,05%. Zaterdag werd het liquiditeit mining programma door een bestuurstemming goedgekeurd.

Hierbij zal 2.200 Aave (stkAAVE) tot 15 juli onder geldschieters en kredietnemers worden verdeeld, ter waarde van ongeveer $ 880.000 tegen huidige prijzen. In juli wordt het programma herzien. Van de beloningen is meer dan twee derde toegewezen aan de markten USD Coin (USDC) en Tether (USDT). Terwijl de resterende 32,5% wordt verdeeld over de markten Dai, ETH, wBTC en Gemini Dollar (GUSD) van Aave.

Aave verklaarde dat AIP 16 de liquiditeit in de Aave Ecosystem Reserve verhoogt. Deze kan worden gebruikt om subsidies, ontwikkelaars en bouwers te financieren via een door de gemeenschap geleid subsidieprogramma. Aave gaf aan stabiele tokens meer te willen belonen om risicovolle leningen te ontmoedigen. En om de liquiditeit van stabiele munten te vergroten.

De v2-beloningscampagne is ook bedoeld om gebruikers te migreren naar het bijgewerkte protocol. Terwijl ongeveer 40% van Aave’s TVL nog steeds vergrendeld in versie 1-iteratie. Aave zei dat door liquidity mining-beloningen alleen op Aave v2 te introduceren, liquiditeitsverschaffers en leners vanzelfsprekend naar de geoptimaliseerde versie zullen migreren.

Het succes van liquidity mining-beloningen die gebruikers stimuleren om de implementatie van Aave op Layer-two-schaaloplossing, Polygon, eerder bekend als Matic, te verkennen, wordt gevolgd door dit programma. Aave’s Polygon-implementatie had de $ 1 miljard aan TVL en 7.200 gebruikers binnen 10 dagen na de lancering overtroffen, merkte een tweet op zondag op.

Aave is momenteel het zesde grootste DeFi-protocol met een TVL van ongeveer $ 7,5 miljard, volgens DeFi Llama.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.