Loondiscriminatie bij Coinbase beweert in rapport van NY Times

Coinbase, de in San Francisco gevestigde crypto-uitwisseling, heeft mogelijk een probleem gehad met het eerlijk betalen van zijn werknemers op basis van geslacht en ras. Volgens een rapport van Nathaniel Popper, The New York Times-journalist, betaalde Coinbase zwarte werknemers in loondienst ongeveer 7% minder dan mensen in vergelijkbare functies. Dit werd gesteld op basis van salarisgegevens uit 2018.

Dit bedroeg gemiddeld een verschil van $ 11.500 over het hele bedrijf. De kloof tussen de beloning van blanke en zwarte werknemers bij Coinbase was dichter bij 11%, wanneer rekening werd gehouden met de aandelenopties van het bedrijf. Verder wordt een loonongelijkheid naar geslacht beweert in het rapport. Bij Coinbase verdienden mannelijke managers van niveau één, bijvoorbeeld 20% meer dan hun leeftijdsgenotes.

Vrouwen bij het cryptobedrijf kregen 8% of $ 13.000 gemiddeld minder betaald in 2018, dan hun mannelijke tegenhangers. Popper schreef dat de loonverschillen bij Coinbase veel groter lijken te zijn dan die in de technische industrie als geheel. En veel groter dan bij de weinige andere technologiebedrijven die gegevens hebben moeten vrijgeven. L. J. Brock, de Chief People Officer van Coinbase, reageerde snel op de beschuldigingen.

Het bedrijf heeft informatie verstrekt over een interne bedrijfse-mail, door het vandaag op de Coinbase-blog te plaatsen. Daarin wordt beweerd dat het bedrijf sinds 2018 veel werk had verzet om ervoor te zorgen dat de pay-for-performance-filosofie van Coinbase transparant en eerlijk is. Brock zei dat alle werknemers die in aanmerking kwamen, begin 2019 minimaal een verhoging van 3% ontvingen van de beloning.

En dat de loondoelstellingen van de medewerkers later dat jaar transparant werden gemaakt. Ook meldde de e-mail dat het aantal medewerkers bij het cryptobedrijf is gegroeid van 830 in 2018 naar meer dan 1.000 in 2020. Volgens de bedrijfsblog zet Coinbase zich in om vooringenomenheid in al hun interne processen meedogenloos weg te werken. Verder dat het bedrijf erkent dat het de beste praktijk is om hun werk regelmatig te controleren.

Zij geven aan dat het beloningsvermogen van cruciaal belang is in elk stadium van de ontwikkeling. Maar dat ze toch van mening zijn dat zij het raamwerk hebben geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat er rechtvaardige resultaten behaald worden. Eerder heeft de uitwisseling in de schijnwerpers gestaan voor kwesties over ras. Brian Armstrong, CEO, zei in oktober dat het bedrijf een apolitieke cultuur zou aannemen.

Dit zou uitgevoerd worden door uitstap pakketten aan te bieden aan elke werknemer die het niet eens was met het beleid. Als reactie op de aankondiging, waren 60 personeelsleden van plan te vertrekken volgens Armstrong. Op dat moment was het ongeveer 5% van het personeelsbestand van Coinbase.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.