LTC-prijs stijgt met 20% in 24 uur waardoor Litecoin hoogste punt in 6 maanden bereikt

Op 9 november heeft Litecoin (LTC) dagelijkse winsten van bijna 20% geboekt, sinds mei 2021 het hoogste niveau voor LTC/USD. Dit gebeurde te midden van een bredere rally op de cryptocurrency-markt die analisten toeschrijven aan inflatievrees. In drie dagen steeg het 14e grootste digitale activum met iets meer dan 25% en zo kwam de prijs op Coinbase bijna op $ 250.

De totale waarde van cryptocurrencies bereikte ondertussen het hoogste niveau ooit, namelijk bijna $ 3 biljoen.

Invloed van Bitcoin

Uit gegevens van Cointelegraph Markets Pro blijkt dat de aanhoudende prijsrally van Litecoin, inspiratie putte uit vergelijkbare opwaartse bewegingen in de top van digitale activa. Toonaangevende cryptocurrency van de wereld op basis van marktkapitalisatie bijvoorbeeld, Bitcoin (BTC), steeg naar een nieuw record op dinsdag boven $ 68.500. Ook Ether (ETH) registreerde een recordhoogte van meer dan $ 4.840.

Slechts enkele van de beste alternatieve cryptocurrencies, altcoins waaronder Litecoin, waren de afgelopen 24 uur beter af tegen Bitcoin. Het enorm verhandelde LTC/BTC-instrument steeg met bijna 14%, bleek uit gegevens van Messari. Dit wijst op een toename van de kapitaalmigratie van Bitcoin naar Litecoin-markten. Verdere winst werd beweerd door de technische vooruitzichten, gebaseerd op een klassiek bullish omkeringspatroon dat een falling wedge wordt genoemd.

Aan de bovenkant beginnen falling wedges breed, echter naarmate de prijs lager wordt, beginnen deze te krimpen. Wanneer de prijs boven de bovenste trendlijn van de wedge breekt, komt een bullish bevestiging. De uitbraak wordt doorgaans als een signaal geïnterpreteerd, door analisten. Het signaleert een rally in de richting van het winstdoel dat op lengte gelijk is aan de maximale hoogte van de wig. Er was een prijsonderbreking boven de bovenste trendlijn van de falling wedge bij de laatste Litecoin-winsten.

Zo werd gestalte gegeven aan de vooruitzichten op extra opwaartse kracht. Het winstdoel komt hierbij rond de 0,006122 BTC te liggen. Grafisch werd voor Litecoin, aan de andere kant, een bearish divergentie tussen de stijgende prijzen en dalende volumes in de afgelopen drie weken ontdekt. Hiermee wordt benadrukt dat de doorbraak van de falling wedge zwakker kan worden.

Extra Litecoin-wedge erbij, echter bearish

Na een dieptepunt van bijna $ 103 op 20 juli is de Litecoin-prijs, uitgedrukt in Amerikaanse dollars, met ruim 150% gestegen. Echter, de enorme opwaartse beweging van de zilveren cryptocurrency tegenover de gouden Bitcoin, heeft ook geleid tot een bearish omkeringsvooruitzicht. Dit geeft aan dat de stijging toe is aan een pauze. Het heeft de naam van rising wedge gekregen, omdat het patroon het tegenovergestelde is van de falling wedge.

Aan de onderkant begint het breder, terwijl het begint te krimpen naarmate de prijs stijgt. Wanneer de prijs onder de lagere trendlijn breekt en daarna niveaus als doel heeft die op een lengte gelijk is aan de hoogte van de wedge, komt een bearish bevestiging. Het wedge-doel kan verschuiven van ergens tussen $ 117 en $ 21, afhankelijk van het niveau van waaruit Litecoin zijn negatieve uitbraak begint.

Een beslissende uitbraak boven $ 250 zou het risico lopen het rising wedge patroon ongeldig te maken in het omgekeerde geval. LTC zou zo op weg zijn om $ 300 als zijn volgende prijsdoel te testen.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo