MakerDAO onderneemt stappen om onderpandactiva uit te breiden en het liquidatiesysteem te upgraden

MakerDAO, gedecentraliseerde kredietverlening en stablecoin-protocol, heeft bestuur stemmen geopend om nieuwe tokens als onderpand toe te staan. Voor MakerDAO zijn er een aantal nieuwe soorten onderpand voorgesteld, waardoor mogelijk het aantal digitale activa toeneemt dat nu kan worden gebruikt om zijn stablecoin, Dai, te slaan. Op maandag begon het stemmen en duurt 14 dagen.

Voor de Maker (MKR) zijn zeven tokens voorgesteld als onderpand, waaronder Moss Carbon Credit (MCO2), Rocket Pool’s uitgezet Ethereum (rETH), het gedecentraliseerde ruiltoken 1inch (1INCH) en het BadgerDAO Sett-token (bBADGER). Er wordt ook gestemd over drie liquiditeitsverschaffer-tokens als mogelijk onderpand, waaronder SushiSwap’s DAI-USDC LP-token, Uniswap’s DAI-PAX LP-token en Uniswap’s GUSD-DAI LP-token.

Deze activa kunnen, indien goedgekeurd, worden gedeponeerd als onderpand om de oprichting van een nieuwe Dai te ondersteunen. Ook houdt de MakerDAO-gemeenschap een bestuurstemming over een voorgestelde upgrade van zijn liquidatiesysteem, genaamd MIP-45. Maker voert liquidaties uit om de koppeling van Dai aan de Amerikaanse dollar te behouden.

Dit wordt uitgevoerd door ervoor te zorgen dat alle stabiele tokens die met de kluizen van Maker worden gegenereerd, voldoende worden ondersteund door onderpand, waarvan de verhouding varieert afhankelijk van het activum. Het afgelopen jaar heeft het protocol gewerkt aan een upgrade als reactie op de Black Thursday-crash in maart 2020.

Hierbij werd voor miljoenen dollars aan onderpand van gebruikers geliquideerd nadat de prijs van Ether (ETH) in 30 uur met ongeveer 50% was gecrasht. De nieuwe liquidatie machine beschrijft Maker als een verbetering van de voorspelbaarheid en veiligheid van het protocol. Volgens Maker zal het nieuwe liquidatiesysteem meer veiligheid, voorspelbaarheid en decentralisatie bieden.

Zo wordt een bredere deelname van de Maker-gemeenschap en DeFi-sector als geheel vergemakkelijkt, aldus Maker. Als het voorstel wordt aangenomen, zullen er verschillende wijzigingen worden aangebracht in de slimme contracten. Zoals een verhoging van de “Emergency Shutdown Threshold” van 50.000 naar 75.000 MKR. Het mechanisme is een cruciale beveiligingsfunctie waarmee het systeem kan worden afgesloten.

En kan onderliggend onderpand beschikbaar worden gesteld voor inwisseling door Dai- en kluisbezitters. Verbeteringen aan het veilingmodel voor de liquidatie van kluisonderpand, DeFi-aggregator integratie om meer concurrentie tussen bieders mogelijk te maken, en toegang tot meer van de liquiditeit van de markt en ondersteuning voor flitsleningen, zijn onder meer andere voorgestelde wijzigingen.

Bijna 26.000 MKR was toegezegd ter ondersteuning van het voorstel, op het moment van schrijven. De MKR-prijzen bereikten half april een top van $ 4.000, zoals gemeld door Cointelegraph. De hoeveelheid Dai in omloop sinds het begin van het jaar, is volgens CoinGecko met bijna 200% gestegen tot 3,4 miljard.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.