Search
Close this search box.

Manta Network, privacy project gebaseerd op Polkadot, haalt $ 5,5 miljoen op

Manta Network heeft een nieuwe financieringsronde afgerond om gebruiksscenario’s voor gedecentraliseerde financiering, DeFi, te blijven schalen door de blockchain-privacy te vergroten. Het is een project met een privacy laag voor het Polkadot-ecosysteem. De laatste financieringsronde van $ 5,5 miljoen werd dinsdag aangekondigd.

Meer dan 30 durfkapitaalfondsen namen deel aan deze financieringsronde van Manta Network, waaronder crypto-hedgefonds CoinFund en alternatieve investeringsmaatschappij ParaFi Capital. Web 3. investeringsfonds LongHash Ventures, CMS Holdings, Divergence, Spartan Group, Global Coin Ventures, SkyVision Capital, Zee Prime en SNZ waren de andere investeerders.

Enkele van de prominente individuele investeerders in de sector van grote cryptocurrency-bedrijven zoals Digital Currency Group, Consensys en Bitcoin.com deden ook mee aan de financiering. SushiSwap’s semi-anonieme kernbijdrager 0xMaki, Dragonfly Capital’s Kevin Hu, ParaFi-algemene partner Santiago Santos en anderen waren onder andere angel-investeerders volgens de aankondiging.

Manta Network is opgericht in 2020 met als focus het bouwen van een privacy gericht en interoperabel blockchain-protocol dat specifiek gericht is op DeFi-toepassingen. Het doel is om DeFi echt privé te maken. Dezelfde cryptografische technologie die is uitgevoerd achter de privacy gerichte cryptocurrency Zcash (ZEC), wordt door het protocol gebruikt, namelijk zk-SNARK’s met Groth16-bewijzen.

Manta bouwt een van de belangrijkste crypto primitieven voor privacy behoud binnen DeFi, volgens CoinFund CEO en oprichter Austin Barack. Hij zei dat voortbouwend op Substrate, maakt speciaal gebouwde laag-één-netwerken mogelijk, Manta ZKSnark privacybeschermende architectuur rechtstreeks in de basislaag kan bouwen.

Volgens Barack kan Manta bovendien verschillende bestaande problemen oplossen waarmee gebruikers tegenwoordig worden geconfronteerd, zoals front-running en gebrek aan privacy bij het maken van overdrachten of het beheren van een portefeuille. Onder leiding van Polychain Capital en vergezeld door grote industriële bedrijven zoals Alameda Research en DeFiance Capital, voltooide Manta Network eerder dit jaar een financieringsronde van $ 1,1 miljoen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.