Margehandelsparen EUR, GBP en AUD geschrapt door Binance

Te midden van een aanhoudend hardhandig optreden van de regelgeving blijft Binance, de wereldwijde cryptocurrency-uitwisseling, de ondersteuning voor sommige van zijn handelsdiensten beperken. Maandag heeft Binance officieel aangekondigd dat de beurs margehandelsparen voor drie fiat-valuta’s zou schrappen: de euro, de Australische dollar en het Britse pond sterling.

Binance zal de genoemde fiat-handelsparen op 10 augustus opschorten, volgens de aankondiging. En daarna zal de beurs overschakelen naar automatische afwikkeling en alle gerelateerde lopende bestellingen annuleren. Op 12 augustus zullen de geïsoleerde margehandelsparen volledig van de beurs zijn verwijderd. Voor het beteugelen van de handelsrisico’s komen de agressieve inspanningen van Binance overeen met de nieuwste handelsbeperking

Los hiervan heeft Binance recentelijk besloten om de handel met hefboomwerking aanzienlijk te beperken, waardoor de maximale hefboomposities van 125X tot 20X op Binance Futures worden verlaagd. Volgens de aankondiging brengt margehandel een aanzienlijk risico met zich mee en de mogelijkheid van zowel aanzienlijke winsten als verliezen.

De aankondiging geeft verder aan dat winsten uit het verleden geen indicatie zijn voor toekomstige rendementen. En dat in het geval van extreme prijsbewegingen, al je margesaldo kan worden geliquideerd, geeft de aankondiging aan. Crypto-margehandel is een methode om cryptocurrencies te verhandelen door geld te lenen en handelaren toegang te geven tot groter kapitaal om hun posities te benutten.

De margehandelsservice van Binance werd net als bij Binance Futures, in juli 2019 gelanceerd. Specifiek maakt de uitwisseling het mogelijk voor gebruikers om een positie te openen met hun kapitaal en het aantal activa dat ze willen kopen. Dit wordt bereikt door hen automatisch geld te lenen dat nodig is om een positie te openen op basis van een maximale toepasselijke hefboomwerking.

Bij het sluiten van een positie trekt de uitwisseling ook automatisch het terugbetalingsbedrag en andere kosten af. Te midden van recentelijk meer controle op Binance van wereldwijde toezichthouders en financiële instellingen is het nieuws verschenen. Van autoriteiten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Italië en andere landen heeft de uitwisseling meerdere waarschuwingen gekregen.

Sinds eind juni is ook een aantal Britse financiële instellingen, zoals Barclays en NatWest bank begonnen met het blokkeren van betalingen aan Binance. Sommige cryptofondsen hebben zich ook teruggetrokken uit de handel op Binance te midden van het versnellende optreden van de regelgeving op de crypto-uitwisseling, volgens een zondagsrapport van de Financial Times.

Hierbij hebben op crypto gerichte beleggingsonderneming Tyr Capital en collega-hedgefonds ARK36 de blootstelling aan Binance verminderd. Ulrik Lykke, uitvoerend directeur van ARK36, zei dat de wereldwijde pushback en onzekerheid van de regelgeving, eenieder die serieus kapitaal op de beurs houdt, zou moeten waarschuwen voor het gevaar.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.