Marktkapitalisatie Tether groeit in een bijna recordtempo

De afgelopen weken is de marktkapitalisatie van Tether (USDT) sterk gestegen. Tether is een aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin. Deze sterke stijging heeft mogelijk bijgedragen aan de recente Bitcoin (BTC) rally die de prijzen dreef naar bijna recordhoogten. Paolo Ardoino, die optreedt als dubbele CTO voor Bitfinex en Tether, tweette donderdag dat het aanbod van USDT in negen dagen met 1 miljard is toegenomen.

Dit markeert de op een na snelste uitbreiding in zijn geschiedenis. Het record werd gevestigd op 4 september 2020. Toen steeg het circulerende aanbod van USDT in acht dagen met 1 miljard. Op het moment van schrijven had Tether een marktkapitalisatie van bijna $ 19 miljard. Dat betekent dat er ongeveer 19 miljard USDT in omloop is tegen een prijs van $ 1,00.

Volgens de gegevens van CoinMarketCap is de marktkapitalisatie van Tether sinds begin 2020 bijna vier keer zo groot geworden. Bij het huidige circulerend aanbod heeft Tether de vierde hoogste marktkapitalisatie van alle cryptocurrency. USDT en andere zogenaamde stablecoins bieden fiat opstapjes aan cryptocurrency-markten.

Dit zorgt ervoor dat de prijsvolatiliteit wordt geminimaliseerd en een gemakkelijke inwisselbaarheid wordt gegarandeerd, zodra digitale activa worden verkocht. Hoewel USDT zogenaamd wordt ondersteund door echte Amerikaanse dollarreserves, heeft Tether nooit een volledige audit van zijn bankrekeningen uitgevoerd.

In 2019 beweerde een Bloomberg-rapport dat Tether’s USDT niet volledig aan de dollar was gekoppeld. Het circulerende aanbod zou slechts voor 74% wordt gedekt door contanten en kortlopende effecten. Tether wordt ook beheerd door dezelfde beheergroep die toezicht houdt op Bitfinex, een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen ter wereld.

Er wordt beweerd dat Tether en Bitinex de bullmarkt van 2017 hebben gemanipuleerd. Echter, het bewijzen van een dergelijke claim is moeilijk is, omdat gedecentraliseerde markten voor cryptocurrency complex zijn. Juridische experts hebben Cointelegraph eerder dit jaar laten weten dat de reikwijdte van marktmanipulatie in een zo nieuw activum als Bitcoin moeilijk vast te stellen zal zijn.

In de tussentijd blijft Tether de dominante stablecoin in de branche, goed voor meer dan driekwart van de marktkapitalisatie van stablecoin.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.